Barnesporing via mobil lanseres i England

Foreldrene sender en tekstmelding til KidsOK der de ”pinger” barnets mobiltelefon. Etter kort tid kommer svaret tilbake i form av en tekstmelding og et kart som forklarer hvor barnet er.

SÃ¥nn omtrent ...
Helt nøyaktig er tjenesten dog ikke. I byområder har systemet en nøyaktighet på pluss/minus 500 meter. På landsbygda er nøyaktigheten pluss/minus 5 kilometer.

Tjenesten forutsetter at den som disponerer barnets mobiltelefon har gitt samtykke til sporingen. Barna får også regelmessige tekstmeldinger fra KidsOK med spørsmål om de ønsker at tjenesten skal være aktiv. Dersom barna sier nei, vil foreldrene ikke lenger kunne spore mobiltelefonen.

Også i Norge
Lignende tjenester er også tilgjengelig i Norge, men uten at det har vært fokusert på at dette skal være en slags elektronisk barnevakt. Eiere av mobiltelefoner med PocketPC operativsystem får tilbud om mobilsporing via gratisprogrammet Freedom.

Norske Colibria har også en tilsvarende tjeneste der du kan finne ut om noen av vennene dine er i nærheten. Alle disse tjenestene forutsetter samtykke fra den som skal spores.

Løsningen som lanseres i England denne uken selges i pakker til ca 500 kroner. Pakkene inkluderer tre mobiltelefoner, ett års abonnement på tjenesten og 10 gratis sporinger. Ekstra sporinger selges i pakker à 20 stk og koster 10 pund (Ca 115 kroner).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen