Barneroboten er tilbake
Teknofil

Barneroboten er tilbake

Japanerne har lenge hatt en stor interesse for å lage menneskeaktige roboter. Et av resultatene er denne barneroboten som skal kunne lære seg ting gjennom observasjon. Under navnet CB2 ble roboten kjent for verden allerede for to år siden, men nå er den tilbake i en smartere versjon.

Litt spesielt er det når en robot sitter og dingler med beina på stolen og puster ut og inn mens øynene følger det som beveger seg gjennom rommet.

Slik er ifølge Physorg den silikonbelagte roboten som skal være en av Japans mest sofistikerte.

Som en toåring
En av robotens fedre, professor Minoru Asada, forteller at de prøver å lære den å tenke som en baby. Spedbarn etterligner jo mødrenes ansiktsuttrykk og klarer etter hvert å skille mellom for eksempel glede og tristhet.

De siste to årene har CB2 blant annet brukt på å lære seg å gå. Hvis den har en hånd å støtte seg på, klarer roboten med sine 52 falske muskler å bevege seg ganske glatt gjennom rommet.

Målet er at roboten skal bruke de neste to årene på å lære seg å snakke på samme nivå som en gjennomsnittlig toåring.

Trenger sjel
Mens vi i vesten har et litt anstrengt forhold til roboter, kanskje preget av slemme roboter som overtar verden i science fiction-filmer, er japanerne mer åpne for roboter i hverdagen. Derfor jobber japanerne med å lage roboter som blant annet kan hjelpe eldre med deres daglige gjøremål.

- Roboter har et hjerte. De ser ikke levende ut før vi putter sjel i dem, sier robotprofessor Sanrio Kokoro.Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen