Barne-SMS for millioner

Stadig yngre norske barn får sin egen mobiltelefon. Nye tall fra TNS Gallup viser at over halvparten av alle barn mellom 6 og 13 år i Norge eier en mobiltelefon. Dette tilsvarer 54 prosent av landets 200 000 barn i denne aldersgruppen.

Tekstmeldinger er blitt de unges favorittverktøy for å komme i kontakt med andre, og flere og flere velger å sende en tekstmelding fremfor å ringe. I følge Gallups tall sender 60 prosent landets borgere mellom 6 og 13 år minst én tekstmelding per dag. 20 prosent av disse igjen sender mer enn fem tekstmeldinger om dagen.

Barna mellom 6 og 13 år er også flittige når det gjelder MMS. Til tross for at prisen på MMS foreløpig er forholdsvis høy, sender 19 prosent av barna MMS hver dag.

De fleste foreldre kan nok skrive under på at et slikt forbruk av mobiltjenester kjennes i lommeboken. Totalt bruker barn i denne aldersgruppen 160 millioner kroner på mobiltjenester. Dette tilsvarer 126 kroner per barn per måned.

Det er en klar forskjell mellom jenter og gutter. Jentene er generelt med glad i å bruke mobiltelefonen enn guttene, og har et gjennomsnittsforbruk på 1800 kroner i året, mens guttene bruker 1200 kroner i året hver.

I følge Forbruker.no, kommer også en fjerdedel av disse barna å bytte mobiltelefon før utgangen av 2005.

(Kilde: Forbruker)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen