Barna blåser i mobilforbud

Alternativ tekst mangler

Mange skoler rundt om kring i verden har innført mobilforbud for å få elevene til å konsentrere seg om skolearbeid i stedet. Men skal vi tro noen av skolene på Fyn i Danmark, har ikke mobilforbud noen effekt.

Elevene både ringer og sender SMS i timene til tross for mobilforbudet, skriver nettstedet Mobilsiden.dk.

Skoleinspektør ved Vestre Skole i Middelfart, Klaus Andreassen, begrunner mobilforbudet med at elevene blir stresset av å vente på SMS-er dagen lang. Men siden forbudet likevel ikke hjelper, har skolen nå angrepet situasjonen fra den andre siden.

Forbudt å slå av
I stedet for å nekte elevene å ha mobilen påslått, får ingen av elevene fra femte klasse og oppover lov til å slå den av i skoletiden. Målet med prosjektet er å lære elevene hvordan de skal bruke mobilen i sosiale sammenhenger.

- Ute i det virkelige liv er mobiltelefon tillatt. Elevene skal lære hvordan de bruker dem ansvarlig, sier skoleleder Stig Mikkelsen.

Men selv om elevene får ha mobiltelefonene påslått, er det ikke fritt frem. Elevene kan fortsatt risikere å få mobilen konfiskert av skolen dersom de ikke følger skolens regler for mobilbruk.

Også her i Norge ønsker man å gjøre mobilbruk til en del av pensum i skolen. Den 1. desember i år gikk barne- og familieminister Karita Bekkemellem i møte med telebransjen og forbrukerombudet for å diskutere hvordan barns mobilhverdag kan forbedres. Du kan lese mer om dette i saken "Mobilvett kan bli pensum i skolen".

(Kilder: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen