Barn skal ringe 116 111

Barn skal ringe 116 111

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det ble fra 1. januar i år vedtatt at den sekssifrede nummerserien fra 116 000 til 116 999 skulle avsettes til bestemte tjenester av samfunnsmessig verdi.

Denne avgjørelsen var felleseuropeisk, så alle land i Europa må sette av disse numrene til samfunnsmessige telefontjenester.

Til Kristiansand
I Norge er det Post- og teletilsynet som tildeler og holder oversikt over nummerserien. De har nå tildelt det første nummeret i serien, 116 111, til Kristiansand kommune.

Her skal det opprettes en hjelpelinje for barn i Norge. Det samme nummeret i serien skal benyttes til tilsvarende tjenester i andre EU- og EØS-land.

Få numre
Formålet med denne tjenesten er ifølge Post- og teletilsynet å sette barn med behov for omsorg og beskyttelse i forbindelse med relevante tjenester og ressurser. Her skal de kunne snakke om problemer som påvirker dem.

Samtalene til nummeret skal dessuten være gratis både fra mobil og fasttelefon.

Fra tidligere er det i Europa tildelt to andre numre. 116 000 er en tjeneste for og om savnende barn. Tjenesten 116 123 er en krisetelefon for personer som lider av ensomhet eller som befinner seg i en psykologisk krise.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen