Bare Norge mangler super-3G

Alternativ tekst mangler

I dag lanserte operatøren 3, som den første operatøren i Danmark, sitt HSDPA-nett. Det betyr at selskapets kunder med HSDPA-telefon kan laste ned data i en hastighet på opp til 3,6 Mbps under gode forhold.

- Vi forventer å ha dekket hele Sjælland i midten av desember i år. Jylland og Fyn er på plass i første halvdel av 2007, uttalte Stine Green Paulsen fra 3 til Mobilsiden.dk i anledning operatørens HSDPA-planer.

I Sverige har mobilbrukerne også fått HSDPA, også her via operatøren 3. Det er Ericsson som leverer utstyret til operatørens HSDPA-nett både i Sverige og Danmark. Dette kan du lese mer om i saken "Naboene får super-3G".

Finland har også for lengst rullet ut oppgraderingen til sine mobilbrukere. Allerede i april skrev vi at den finske operatøren Elisa var først ute med HSDPA i Norden. Du kan lese mer om dette i saken "Finsk super-3G".

Bare Norge igjen
Dermed er det bare Norge blant de skandinaviske landene som ikke har HSDPA. Og skal vi tro Telenor, kan vi foreløpig se langt etter teknologien.

– En av grunnene er at det er svært få terminaler (mobiltelefoner, red. anm.) som støtter HSDPA. Vi må også oppgradere mesteparten av 3G-nettet med programvare, og også noe utstyr, sier Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen til Amobil.

Telenor har riktig nok utført tester av HSDPA, som vi har skrevet om i saken "Telenor tester super-3G". Likevel har ikke operatøren noen planer om å lansere teknologien til folket. Amundsen mener det vil koste mer enn det smaker.

– Vi er dessverre bare 4,6 millioner mennesker i dette landet, og det er litt for få mennesker til å betale for disse kostnadene, sier Amundsen.

Heller ikke Netcom har noen planer om å oppgradere til HSDPA i overskuelig fremtid.

- Vi har en løpende vurdering om vi skal tilby HSDPA, men vi har ingen konkrete planer om dette, sa Guri Wormdahl, kommunikasjonssjef i Netcom til Amobil i forbindelse med Telenors HSDPA-testing i juni.

(Kilder: Cellular News, Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen