Bare et lite bip

Livet er fullt av gamle og harde realiteter som døden, skattefuten, svigermor og sand i badebuksa. I tillegg har vi de de siste årene fått stifte bekjentskap med aldrende og døende datadeler.

Problemet med en datamaskin er at den er bygd opp av et utall forskjellige deler, og en feil i en eller flere av disse kan føre til alt fra ustabil operasjon til at den ikke starter i det hele tatt. Og har du brukt litt tid foran eller inni en PC er det også en god mulighet for at du har fått stiftet bekjentskap med akkurat dette. Du trykker inn på-knappen og alt du får tilbake er noen tynne og klagende bip.

Heldigvis er alle smådelene i PC-en samlet i seks hoveddeler - hovedkort, prosessor, minne, grafikkort, strømforsyning og harddisk, men vi kan egentlig klare oss litt uten den harddisken. Det fine er uansett at hver av disse (med unntak av hovedkortet) kan byttes ut uavhengig av de andre, så skulle for eksempel en del i en minnemodul ta kvelden er det bare å fjerne eller erstatte den modulen.

Spørsmålet er bare hvordan vi skal vite hvilken del som er gåen.

Beeping Bios Codes
Programmets navn sier jo en del, men for å klargjøre er altså dette et program som gjør at du kjapt kan "slå opp" feilen på bakgrunn av ulydene, lese om hva det er og hvordan det muligens kan ordnes. Det gir deg en mulighet for kjapt å fikse problemet uten å gå veien om en tidkrevende diagnose eller dyr tur til din lokale datareperatør.Men husk - de enste gangene du egentlig har bruk for denne lille applikasjonen er når datamaskinen ikke virker i det hele tatt, så sørg for å også ha den på reservePC-en. Beeping Bios Codes kan lastes ned herfra.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen