Bare én prosent har oppgradert til den nyeste Android-versjonen
(Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Bare én prosent har oppgradert til den nyeste Android-versjonen

Og nå er det omsider Nougat som er størst.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det tar som kjent tid før de nye Android-utgavene sprer seg, og i Googles seneste statistikk er denne trenden fremdeles tydelig. Ifølge tallene er det fremdeles bare én prosent av verdens Android-brukere som benytter den seneste versjonen av operativsystemet, Oreo.

Versjon 8.0 benyttes av 0,8 prosent, mens 8.1-utgaven har 0,3 prosent av brukerne, ifølge statistikken. En større nyhet er det imidlertid at den nest nyeste versjonen av Android, Nougat, omsider har tatt igjen Marshmallow som den mest utbredte versjonen.

Den bittelille grønne fliken på toppen av grafen er Android 8 Oreo-brukere: 

Har hatt laber støtte

Nougat, som altså inkluderer både Android 7.0 og 7.1, brukes nå av 28,5 prosent av Android-folket. Dermed har den så vidt sneket seg forbi Marshmallow, som nå ligger på 28,1 prosent av brukermassen. 

Av de øvrige versjonene brukes Lollipop av 24,6 prosent av Android-massen, mens KitKat nå ligger på 12 prosents markedsandel.

Som vi meldte i desember, da Oreo hadde kommet opp i 0,5 prosents markedsandel, er mye av grunnen til den trege overgangen at kun et begrenset antall mobilmodeller har hatt støtte for Android Oreo. Så sent som i slutten av januar hadde operativsystemet fremdeles ikke kommet til Samsungs og LGs mobiler, blant andre.

Ellers fører Google også statistikk over de ulike skjermkonfigurasjonene er fordelt på Android-folket. Ifølge de seneste tallene har det store flertallet, 89,8 prosent, av Android-brukerne «normal» skjermstørrelse, som defineres som i nærheten av fire tommer. Den vanligste pikseltettheten er «XHDPI», som Google definerer som rundt 320 piksler per tomme. 

Samsung, Huawei og Sony har nye mobiler på vei ut i butikkene: Her er februarmodellene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen