Bare én av disse er en iPhone
Teknofil
(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Bare én av disse er en iPhone

Android-telefonen sPhone er nesten identisk med iPhone.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hong Kong: Se nøye på bildet. Ved første øyekast ser dette unektelig ut som en iPhone, med operativsystemet iOS fra Apple. Men skinnet bedrar. sPhone er en Android-mobil som tilbys forhandlere over hele verden via messen AsiaWorld-Expo, som går av stabelen i Hong Kong denne helgen.

Vi kikket nærmere på sPhone, og må si oss rimelig imponert over hvor god kopien er. Telefonen er riktignok litt tykkere en originalen, men ellers er iPhone 5 kopiert ned til minste detalj. Og skal du lade den opp, må du ha en iPhone-lader.

sPhone.
sPhone.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Kopierer menystrykturen også

Kopieringen gjelder også brukergrensesnittet. Menyene og ikonene er kliss like de du finner på en iPhone. Ser du nøyere etter vil du likevel oppdage noen forskjeller. Blant annet har sPhone en applikasjon som gir deg tilgang til telefonens filstruktur. Det har ikke iPhone. Ikonet er det samme som du finner på en Mac. Går du dypt nok ned i menyene vil du finne flere forskjeller..

At dette er en kopi av iPhone kan produsenten vanskelig sno seg unna. Ikke bare har nettleseren fått utseende som Safari, men når vi starter den får vi opp følgende feilmelding: – Safari kan ikke åpne siden fordi din iPhone ikke er koblet til Internett...

Ikke stas med fotografering

Å finne kopivarer i Hong Kong og Kina er på ingen måte overraskende. Produsentene har neppe mye å frykte når de står åpent frem med dem på en internasjonal messe som denne. Vestlige importører er nok noe mer tilbakeholdne med å ta inn produkter som sPhone.

Produsenten syntes heller ikke det var veldig stas at vi tok bilde av telefonene. Etter mye overtalelse fikk vi lov til å ta bilde av sPhone ved siden av iPhone, men da vi skulle ta tilsvarende bilder av telefonenes bakside fikk vi beskjed om at det var nok.

Les også: Slik kan Apples nye iPhone-operativsystem bli

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen