Selv om Android 8 Oreo ble sluppet for mange måneder siden er det veldig få som har hatt mulighet til å oppdatere.
Selv om Android 8 Oreo ble sluppet for mange måneder siden er det veldig få som har hatt mulighet til å oppdatere. (Montasje, Niklas Plikk og Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Bare 0,5 prosent bruker nyeste Android

Kanskje ikke så rart når operativsystemet bare er tilgjengelig på en håndfull mobiler.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I august lanserte Google sin nyeste versjon av Android, kalt Android 8 Oreo, som blant annet byr på noen virkelig imponerende batterisparefunksjoner. 

Nå, nesten fire måneder senere, melder Google at bare 0,5 prosent av Android-brukere har oppdatert til den nyeste versjonen. 

Årsaken er imidlertid ikke fordi Android-brukere ikke vil oppdatere til den nyeste utgaven, men at de ikke har muligheten. Her i Norge er det bare en håndfull modeller med støtte for Android 8 Oreo som selges i butikkene, og utvalget er ikke særlig bedre i utlandet. 

Derfor er mange brukere nødt til å holde seg til eldre Android-versjoner.

Den bittelille grønne fliken på toppen av grafen er Android 8 Oreo-brukere: 

Ekstremt begrenset utvalg

Android 8 er blant annet tilgjengelig til alle Googles egne mobiler, altså alle Nexus- og Pixel-modeller, samt noen av de aller nyeste modellene fra Sony, Huawei og Nokia. Men, her i Norge er det Samsung som selges desidert flest Android-mobiler, og her glimrer fortsatt oppdateringen med sitt fravær. 

Internasjonalt sies det at Android 8 Oreo-oppdateringen vil rulles ut til Galaxy S8-modellene «tidlig 2018», men hvorvidt dette også gjelder norske brukere er ikke sikkert. Vi har prøvd å få kontakt med Samsung Norge for å få klarhet i dette, men ennå ikke fått svar. 

Annen verden for Apple-brukere

En naturlig parallell å trekke til Googles oppdateringsutfordring, selv om det kan være urettferdig, er Apples iOS-plattform. Når Apple slipper en oppdatering rulles den ut samtidig over hele verden til alle Apple-brukere, og har du en iPhone fra tre år tilbake eller nyere, vil oppdateringen være tilgjengelig. Dermed kan de alltid skilte med langt høyere tall for oppdaterte brukere enn Google, ettersom hver produsent her slipper sin egen tilpassede variant av Android til sine mobiler. 

Apples nyeste mobile operativsystem, iOS 11, som ble sluppet i høst er til sammenligning nå installert på 59 prosent av alle iOS-enheter, mens 33 prosent fortsatt brukte iOS 10. 

Du har god grunn til å glede deg til Android 8: 
Vi har testet operativsystemet - Her er alt nytt i Android 8 Oreo »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen