Barbara.no lanserer produktguide

Vi har jobbet hardt med den nye tjenesten aktivt i snart ett år. Selve prosjektet har vært på tegnebordet i nærmere 2 år. Vi begynte planlegging av den prisguiden kort tid etter lansering av hardware.no. Det har ikke vært enkelt å få til en skikkelig prisguide for bærbare, da mange produkter er låst til enkelte produsenter. Det er f.eks. kun Dell som selger bærbare datamaskiner fra Dell. Noe som gjør det vanskelig å lage en prisguide som søker billigste pris på et bestemt produkt. Et annet problem vi har støtt på er ulike konfigurasjoner av bærbare. Det finnes utrolig mange måter å konfigurere en bærbar PC på. Dette resulterer i svært mange ulike ”produkter”. Og som mange skjønner er det håpløst å legge inn samtlige konfigurasjoner av en modell.

Vi har i stedet valgt å lege inn grunnkonfigurasjonen av hver enkel modell. Prisen på maskinene som er oppgitt i prisguiden, er prisen på modell med grunnkonfigurasjon. Men vi har prøvd å legge inn ulike konfigurasjoner av en modell dersom et valg kan være bindende. Og hva mener vi med et bindende valg? Ønsker du f.eks. å konfigurere en maskin med mer minne og en større harddisk, må du regne med at prisen på maskinen vil øke med differansen på større disk eller mer RAM. Men dersom en produsent tilbyr en modell med to ulike grafikkbrikker, finnes de to ulike variantene av modellen i prisguiden. Dells Inspiron 8600c kan f.eks. leveres med grafikkbrikker fra ATI og NVIDIA. I prisguiden finner du to ulike varianter av Inspiron 8600 med to forskjellige grafikkbrikker.

Prisguiden vår finner forøvrig laveste pris på komponenter som harddisk og minne. Det kan i mange tilfeller være lurt å kjøpe en maskin med lite minne og heller kjøpe mer minne hos en annen butikk som selger større minnemoduler til en lavere pris. Hvilken butikk som har laveste pris på minnemoduler og harddisker finner du i prisguiden vår.

Det er ikke bare bærbare PCer prisguiden vår er god på. Vi har også satset knallhardt på å lage en tjeneste der trådløs nettverksutstyr står sentralt. Vår nye prisguide finner også laveste pris på WLAN-utstyr samt resten av den vanlige pakka. Det vil si, mulighet for side-til-side sammenlikning av to produkter, spesifikasjoner osv. Vi jobber allerede med å utvide prisguiden med nye produktkategorier og om ikke lenge lanserer vi en kategori for bærevesker og ryggsekker.

Dere brukere står også veldig sentralt i vår nye prisguide. Dere har muligheten til å legge inn personlige erfaringer på produkter som finnes i prisguiden. Dine erfaringer vil være til hjelp for andre som har planer om å kjøpe et produkt som du eier. Vi håper at flest mulig legger inn ærlige erfaringer av produkter som de har kjøpt. De seneste brukererfaringene vil dukke opp på forsiden når prisguiden lanseres.

I skrivende stund har vi lagt inn over 50 bærbare PCer. Vi føler at prisguiden dekker de viktigste og største produktene på markedet. Savner du et produkt i prisguiden, er det fint om du kan tipse oss på tips@hardware.no slik at vi kan utvide prisguide med nye produkter. Vi er interessert i å forbedre prisguiden og alle tips er velkomne på samme e-post adresse som over.

Målet med vår nye tjeneste har hele tiden vært å lage Norges største og beste prisguide. Prisguiden er slik vi ser det Norges mest avanserte, men også det enkleste og beste av sitt slag i Norge.

Vi i redaksjonen har gledet oss lenge til lansering og vi håper at dere liker vår nye tjeneste like mye som oss. Lykke til med kjøpet!

Adressen til prisguiden er: http://produkt.hardware.no/.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen