Det er blant annet hastigheten på innlasting av kart som bestrides av ASA.
Det er blant annet hastigheten på innlasting av kart som bestrides av ASA. (Bilde: Apple)

Bannlyser Iphone-reklame

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Storbritannias Advertising Standards Authority (ASA) har bannlyst en TV-reklame for Apples Iphone. Reklamen demonsterer hvor rask internettilgangen på Iphone 3G er, og ASA mener denne demonstrasjonen er langt fra virkeligheten.

Reklamen viser at Iphone laster inn nettsider, kart og laster ned e-postvedlegg på få sekunder. Dette skal illustrere hvor rask super-3G-tilkoblingen er.

17 personer klaget

17 privatpersoner mener at reklamen er misvisende, og har derfor klaget den inn for ASA. Til tross for at reklamen følges av en tekst som sier at hastigheten vil variere utifra hvor man oppholder seg, har ASA gitt klagerne medhold. Dermed kan ikke Apple sende reklamen slik den er i dag.

ASA mener at reklamen sannsynligvis ville få seerne til å tro at nedlastingshastighene faktisk er så raske som det fremstilles.

Les hele avgjørelsen på ASAs nettsider »

– Folk forstår dette

Apple på sin side sier at reklamen er en sammenligning mellom hastigheten på den første versjonen av Iphone og 3G-utgaven, og at påstandene i reklamefilmen er relative, og ikke absolutte. Apple sier også at den gjennomsnittlige forbrukeren vil forstå at nedlastingshastigheten vilv ariere.

En lignende versjon av Apples reklame går også på norske TV-skjermer. I denne versjonen fremstilles nedlastingshastighetene like raskt som på den britiske.

Under kan du se den aktuelle reklamen som er forbudt vist i Storbritannia.

(Kilde: bbc.co.uk, asa.org.uk)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen