Bankkunder frastjålet 3,5 millioner

Nettkriminaliteten er eksplosivt økende i omfang og sikkerhetsselskapene advarer mot at nettrusselen blir stadig større. Så langt har norske kunder vært forskånet for slik kriminalitet i stor skala.

Nå har problemet derimot også kommet hit.

Mistet 3,5 millioner kroner
Dagens Næringsliv melder nemlig i dag at Nordeas kunder opplevde at kontoer ble tappet for penger. I alt har 150 personer hitill blitt rammet og 3,5 millioner kroner har forsvunnet. Felles for de som ble rammet er at de alle hadde vært i London i løpet av vinteren. Deres bankkortdata hadde senere blitt misbrukt i USA.

Det var nemlig et hackerangrep i London som medførte at kriminelle fikk tilgang på dataene.

- Dette var et ekstraordinært angrep. Det er kun brukt Visa-delen av kortet hvor man ikke trenger kode. Flere land er i ferd med å gå over til tryggere metoder ved å innføre pin-koder. Dessverre er ikke utviklingen kommet så langt i land som USA, men det er definitivt et stort hull som bransjen nå er i ferd med å tette, sier informasjonsdirektør i Nordea Rune Kibsgaars Sjøhelle, ifølge Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen regner han med at andre norske banker trolig også har blitt rammet.

For dårlig informasjon

Torbjørn Ellefsen, daglig leder i sikkerhetsselskapet RSA, uttaler i samme artikkel sterk kritikk mot bankenes informasjon sikkerhetsrutiner. Han mener bankene legger større vekt på enkelhet for kundene enn sikkerhet.

Dette momentet har de et ansvar for å informere om påpeker han.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen