BankID var nede

BankID var nede

2,5 millioner nordmenn er rammet.

BankID

BankID fungerer som elektronisk legitimasjon og skal sørge for sikker identifisering og signering på nett. Med tjenesten kan man signere dokumenter elektronisk og man kan bruke det til å sende søknad om barnehageplass, endre adresse hos Posten, bud på bolig, lånesøknad, tinglysning av dokumenter med mer. I tillegg brukes det når man betaler med BankAxess.

Påloggingssystemet BankID, som brukes av de fleste norske banker, var mandag morgen og formidag ute av drift. 2,5 millioner nordemenn var rammet.

Flere banker opplyser at vanlig innlogging og BankID på mobil fungerte som normalt. Problemet ble først kjent rundt kl ni i dag tidlig.

– Nå skal BankID fungerer igjen, men vi vet foreløpig ikke hva som skjedde. Dette har rammet mange, og vi beklager det sterkt, sier kommunikasjonssjef Mona Strøm Arnøy i BankID til tv2.no til tv2.no.

– Noen banker har andre innloggingssystemer enn BankID og kan fremdeles bruke nettet, sier Christian Brosstad i Sparebank1 til VG nett mens BankID var nede.

– Hos oss kan man logge seg på nesten helt som vanlig, så lenge man husker sitt personlige passord. Vi har satt inn en reserveløsning i dag tidlig, sa informasjonsdirektør i DnB Thomas Midteide.

– Vi har satt inn alt tilgjengelig mannskap og jobber på spreng med å løse dette, sa Arnøy i BankID til tv2.no.

bankid.no blir det nå opplyst at feilen var knyttet til daglig vedlikehold av databasen, som er en sentral komponent i Bank ID. Feilen har utviklet seg over en 14 dagers periode og resulterte til slutt i at hele systemet gikk ned.

(Kilder: VG Nett, TV2 (1), TV2 (2))

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen