Banken likte ikke passordkritikk

Mange banker opererer med intrikate kodesystemer for at du skal få tilgang til din konto. Andre derimot opererer med en blanding av koder og selvvalgt passord. Men du skal ikke tro du kan velge hvilket passord som helst.

Ville uttrykke sinne i passord
Det fikk Steve Jetley, kunde i den britiske banken Lloyd, erfare. Etter en lengre diskusjon med banken valgte han å endre passordet sitt til "Lloyd is pants", ifølge Swiched. Oversatt til norsk blir dette "Lloyd er dritt". Passordet var det nok få kriminelle som ville ha gjettet seg frem til. Banken selv var derimot ikke fornøyd med passordvalget. Da Jetley senere forsøkte å få tilgang til sin konto ble det nye passordet pent avvist. Etter en telefon til banken viste det seg at passordet nå var endret til "No it's not".

Jetley forsøkte å endre passordet tilbake, men banken ville ikke godta ordvalget hans. Han prøvde seg da med "Lloyd is rubish" og "Barclay is better", men banken mente passordet kun kan bestå av ett ord. Jetley slo så til med "censorship", men banken påstod så at passordet ikke kan være lengre enn seks tegn. Jetley på sin side kunne ikke tro at en av verdens største banker gikk på tvers av all annen informasjon om sikkerhet og passord som tilsier at jo lengre desto tryggere.

Kundene får fritt velge passord
I ettertid har det vist seg at det var en enkelt bankfunksjonær som stanset Jetley fra å legge inn sitt passordvalg. Funksjonæren har fått sparken og Lloyds beklager hendelsen.

- Vi vil gjerne beklage ovenfor Jetley. Det er veldig synd at han føler han må uttrykke sin misfornøyelse med vår service på denne måten. Kunder kan få ha akkurat det passordet de måtte ønske og det er ikke vår policy å endre passordet uten kundens samtykke, sier banken i en melding ifølge BBC.

Normalt sett har ikke bankens funksjonærer tilgang til kundenes passord i det hele tatt påpeker banken. Steve Jetley har på sin side enda ikke funnet et passord han syns fungerer godt.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen