Banebrytende transistorteknologi

Qinetiq er et selskap med 10 000 ansatte som har spesialisert seg på å levere teknologi til forsvaret i Storbritannia og USA. Selskapet samarbeider nå med Intel for å utvikle en ny type transistorteknologi.

Utfordringene ligger blant annet i det faktum at det blir stadig vanskeligere å lage fysisk mindre enheter, samtidig som man skal oppretteholde ytelse og ha minimalt varmetap. Det jobbes på spreng med å finne en erstatning til silisiumtransistorer.

Ifølge Cnet tror man transistorer bygget med hybrid-materialer vil bli aktuelt om ca. 10 år, mens man om 15 år vil se transistorer bygget med fullstendig nye materialer. Hos Hewlett-Packard mener man at 6 år vil være en reell tidsperiode for hybrid-transistorer.

Gjennombruddet fra Qinetiq/Intel er ikke basert på silisium. Egenskapene er ganske oppsiktsvekkende ettersom transistorer bygget på denne nye teknologien kan gi tre ganger bedre ytelse ved samme effektforbruk - evt. senke forbruket 10 ganger og operere med samme ytelse som dagens transistorer.

(Kilder: Cnet, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen