Test

Band Of Horses - Cease To Begin

Seattle-bandet er nå ute med sitt andre album. Debuten ”Everything All The Time” kom i fjor og suksessen lot ikke vente på seg. Det ble opptreden hos Dave Letterman, mye oppmerksomhet fra pressen og generelt gode kritikker. I Norge har bandet derimot fått svært lite oppmerksomhet. Med ”Cease To Begin” blir det neppe mer.

Mange middelmådige låter

Musikerne i Band of Horses sliter med å finne en egen stil.
Musikerne i Band of Horses sliter med å finne en egen stil.

Band Of Horses følte at de måtte begynne helt på nytt etter det først albumet, derav tittelen. Medlemmer forlot bandet, mens nye kom til, og på mange måter følte musikerne at de igjen stod på bar bakke. ”Cease To Begin” blir dessverre ikke den helt store lytteropplevelsen. Det begynner godt med Is There A Ghost, en sang som begynner rolig, men som bygger seg opp til en god indierock-låt. Deretter blir det mange middelmådige låter, med noen bedre innimellom.

På No One`s Gonna Love you beveger vokalist Ben Bridwell og resten av bandet seg inn i et Mew-lydbilde, som også er tilstede på resten av albumet. Nest siste låt, den rocka Cigarettes, Wedding Bands fremstår som platas beste spor. Her får gitaren og trommene kommet til sin rett, og det er ikke tvil om at det er da Band Of Horses er på sitt beste. Når de roer ned blir det for kjedelig. Og kjedelig er det ofte, noe som ikke er bra så lenge albumet tikker inn på kun en drøy halvtime. Allikevel sitter man igjen med et inntrykk av at plata blir bedre ved hver gjennomlytting, og at man oppdager nye ting ved hver gang den snurrer i plate-spilleren. Man kommer likevel fort til et punkt der det ikke er mer å oppdage. Da fremstår heller ”Cease To Begin” som et pregløst og lite interessant album. Ved neste korsvei bør Band Of Horses prøve å finne sin egen stil.

Plata
Plata "Cease to Begin" har gode anløp, men drukner litt i referanseronking.

Anerkjent produsent

Som på debuten har Phil Ek produsert ”Cease To Begin”. Ek har tidligere jobbet med Modest Mouse, Built To Spill og The Shins, andre indieband som etter hvert har oppnådd mye. Ek klarer ikke å bringe Band Of Horses inn blant de forannevnte med dette albumet.

Referansene er mange når man skal beskrive musikken til Band Of Horses. My Morning Jacket og Mew spesielt, men også Arcade Fire og Flaming Lips må sies å ligge i samme gate som det amerikanske bandet. Vokalist Bridwells stemme kan for øvrig minne sterkt om My Morning Jackets Jim James`. Også Wayne Coyne i Flaming Lips har Bridwell blitt sammenlignet med.

Konklusjon

”Cease To Begin” er en grei plate, men heller ikke noe mer. Et par gode låter finner man på albumet, men dessverre drukner de i de mange halvgode låtene. Til tross for Bridwells fine stemme, blir dette albumet bare middels bra.

Band of Horses Cease to Begin   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen