Ballmer sparket igang CES

Hardware/Las Vegas: Som i fjor fikk Steve Ballmer, CEO i Microsoft, æren av å dra i gang med den første keynoten på CES. Denne var åpen for alle som er med på CES, så her var det en diger hall som var helt full.

Det første Ballmer trakk frem var det ekstremt gode året 2010. Etter det som kan omtales som noe ujevne tider har økonomien blitt mer stabil, og kombinert med lanseringen av Windows 7 har det blitt gode tider i Microsoft.

Xbox 360 var neste post på programmet. Denne skal bli, om Microsoft får det som de vil, en mer og mer sentral rolle som midtpunktet for hjemmets underholdning. Blant annet ble det trukket frem hvordan man kan styre hjemmeunderholdningen via Kinect, for eksempel via å vifte med hendene eller bare bruke stemmen. Når vi først er inne på Kinect, Microsoft hadde lagt opp til å selge 5 millioner enheter innen slutten av 2010, men endte opp med 8 millioner solgte enheter. Microsoft kunne også melde at slikt som Hulu og Netflix nå kom til Xbox, men dette gjelder enn så lenge bare i USA.

Windows Phone 7 ble så trukket frem. Ifølge Ballmer har man her forsøkt å sette brukeren i fokus, og ikke tittet så mye på hvordan andre har gjort det. Resultatet er som kanskje kjent et brukergrensesnitt som ser veldig annerledes ut. En rekke forskjellige modeller fra ulike partnere ble trukket frem.
 

Ikke akkurat x86
Ikke akkurat x86

Den store nyheten denne gang var nok at neste generasjon med Windows skal kjøre mye bredere enn x86. Nå blir det støtte system on chip, eller SoC for slikt som Texas Instruments basert på ARM, Nvidia Tegra og Qualcomm Snapdragon. Neste generasjon med Windows ble kjørt på en rekke ulike maskiner, dog med Windows 7-grensesnitt, men at det fungerte var det ingen tvil om. Her aner vi en rekke spennende produkter for dem som foretrekker Microsoft Windows.
 

Microsofts trykksensetive bord, Surface, har også blitt forbedret. Det har blitt tynnere og lettere, med en tykkelse på rundt 4 tommer/ 10 centimeter. Det aller mest sentrale er nok at hver eneste celle fungerer som et lite kamera. Legger man et ark med en tekst eller en tegning på skjermen, samtidig som man bruker debug-funksjonaliteten, vil man øyeblikkelig få opp denne. Dermed åpnes det for en rekke spennende løsninger..

Man benyttet også sjansen til å vise frem en rekke modeller fra ulike partnere som kjørte på de siste prosessornyhetene fra AMD og Intel, kjørende med Windows 7.
 


"Komplett" maskin, SoC

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen