Ballmer sparket i gang ballet
Teknofil

Ballmer sparket i gang ballet

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Consumer Electronics Show (CES) går i disse dager av stabelen i Las Vegas. Mens Apple hadde sin store presentasjon på Macworld Expo denne uken, er det her Microsoft velger å presentere sine store nyheter. Og sjefen selv, Steve Ballmer, sparket igang ballet.

Windows 7 kan lastes ned
Steve Ballmer entret scenen i sedvanlig stil i går kveld, med et stort smil om munnen. De siste årene har han lagt fra seg sine velkjente dansesprang og brølende entreer, til skuffelse for noen, men til glede for mange fler. Selvfølgelig var det et hovedfokus på operativsystemet Windows 7 i presentasjonen. 2,5 millioner kopier av betaversjonen av operativsystemet vil legges ut for nedlastning i morgen for at førstemann til mølla kan få teste ut det nye operativsystemet, men det var ikke bare Windows 7 som sto på planene for Microsoft.


Satser på nett og underholdning
Ifølge Steve Ballmer og Robbie Bach, ansvarlig for Microsofts underholdningsavdeling, forklarte også hvordan Microsoft vil satse hardere på internett- og mobilmarkedet i tiden fremover. Ifølge Gizmodo viste Ballmer frem hvordan Windows Live-programmene nå kan benyttes sammen med tjenester som Facebook. Bach på sin side forklarte hvordan Microsoft ser for seg at Xbox Live og Microsoft Mediasenter etterhvert vil bli en større del av mange forbrukeres hverdag. Blant annet skal du kunne styre filmnedlastning med Xbox Live Netflix via mobilen og spillprogrameringsprogrammert for Xbox Live, Kodu, vil få en oppgradering. Ikke minst skal forbrukere kunne få langt bedre kontroll over underholdningen de benytter seg av gjennom Windows Mediasenter.


PC, mobiler og TV i skjønn forening
Det er tydelig at Microsoft legger ytterligere fokus på bruk av trådløs tilgang og gode nettfunksjonaliteter. I sentrum av dette vil trolig nye Windows 7 og smarttelefoner få en viktig plass for Microsfts videre utvikling. Ifølge Ballmer selv vil du i fremtiden slippe å tenke på om det er en TV, en PC eller en mobil du benytter deg av. Interaksjonen mellom disse vil bli så sømløs som overhode mulig.

Hos Microsoft kan du se video av hele gårsdagens presentasjon.

Kilde:
Gizmodo.
Intomobile.
Betanews.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen