Ballmer misfornøyd med eget mobilsalg

Microsoft-sjef er ikke fornøyd med Windows Phone 7-salget

– Vi må sparke det opp til neste nivå.

Microsoftsjefen Steve Ballmer snakker endelig ut om selskapets mobile operativsystem, og innrømmer at salget av Windows Phone 7-mobiler ikke har gått helt som de hadde håpet.

Ikke fornøyd

Det har ikke vært noen hemmelighet at det har gått litt trått for Windows Phone 7, og salget har aldri tatt av siden operativsystemet ble lansert for ett år siden. Microsoft-sjefen har ofte unngått spørsmål om salgstall, og heller fokusert på den kommende oppdateringen Mango, som mange tror vil gi et etterlengtet løft til operativsystemet. Nå har han imidlertid endelig valgt å snakke om tallene foran en haug av finansanalytikere under Build-konferansen.

– Vi har ikke solgt så mange [mobiler] som vi hadde håpet på, forteller Microsoft-sjefen, men stiller seg fortsatt optimistisk til situasjonen:

– Jeg sier ikke at jeg elsker situasjonen vi er i nå, men jeg er veldig optimistisk over hvor vi kan være. Vi må bare sparke denne greia til neste nivå.

Mindre enn Bada

Ifølge flere salgstall kan det se ut som det er akkurat det Microsoft må gjøre for å fortsette å være relevante på mobilmarkedet. Nylig måtte de se seg forbigått av Samsungs egne mobil-OS Bada, som kun finnes på Samsungs mobiltelefoner. Windows Phone 7 finnes derimot på en lang rekke mobiltelefoner fra flere selskaper, hvor Nokia vil lede dem alle an nå i høst med en rekke Windows Phone 7-mobiler.

– Med Nokia har vi en dedikert maskinvare-partner som satser hellhjertet på Windows-mobiler, skryter Ballmer.

Hvordan det vil gå for selskapets mobilplattform får vi bare vente og se på. Vi venter fortsatt i spenning på Mango-oppdateringen, som skal komme ut nå snart.

Les også: Slik er nye Windows Phone med Mango

(Kilde: All Things D)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen