Ballmer forsvarer Windows-sikkerhet

Økt fokus på sikkerhet har satt søkelyset både Windows og Linux. Tradisjonelt har Linux vært å regne som et mer sikkert operativsystem, mens oppfatningen i dag er noe mer kompleks. Et aktuelt spørsmål i disse tider er hvorvidt mange sikkerhetsoppdateringer er "bra" eller "dårlig" i form av sikkerhetsrykte.

Dersom selskapet lanserer mange "patcher", kan dette tolkes slik at man tar sikkerheten på alvor ettersom man søker å rette opp hull i systemet. På den annen side kan det også tolkes slik at systemet i utgangspunktet er usikkert og lite gjennomtenkt. En mulig måte å se det på kan vel være at sikkerhetshull ikke er til å unngå og at en viss mengde "patcher" derfor er nødvendig i etterkant. Spørsmålet er hvor balansen går med tanke på antallet?

Ifølge Steve Ballmer oppdaget man fire kritiske sikkerhetshull de første 150 dagene etter lanseringen av Windows 2003, mens tallet for 2000-versjonen i sin tid ble omkring sytten. I forbindelse med dette slaktet Ballmer Red Hat 6 som ble påstått å ha 5-10 ganger mer "patcher" enn Microsoft-OS. Det ble ikke nevnt noe om hvor alvorlige sikkerhetshullene var og dette bør selvsagt også tas i betraktning ved en slik sammenlikning. Man skal også huske på at det fra Red Hat også sendes ut melding om sikkerhetsoppdateringer til applikasjoner som kjører på toppen av operativsystemet, eksempelvis PHP, Bind og MySQL.

Ballmer angrep også måten Linux utvikles på og poengterte at det ikke fantes noen "roadmap", eller noen å holde ansvarlig for sikkerhetshullene.

Ifølge Ballmer er sikkerhet høyeste prioritet for Microsoft og man søker spesielt å forbedre systemet rundt sikkerhetsoppdateringer. Han kunne også bekrefte at selskapet diskuterer nye sikkerhetsmodeller basert på XML.

Intervjuet med Steve Ballmer kan leses på Microsoft.com.

 

(Kilder: Microsoft, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen