(Bilde: Microsoft/Shutterstock)

Ballmer: – Vista var min største tabbe

Den avtrappende Microsoft-sjefen forteller om floppen.

På fredag erklærte Steve Ballmer at han går av som Microsoft-sjef. I løpet av de neste 12 månedene vil Microsoft finne en etterfølger, og Steve Ballmers 13 år lange periode i sjefsrollen vil være over. 

Angrer på Vista

I løpet av sin tid i lederstolen har Ballmer vært med på drøssevis av produktlanseringer, men det skal være én som virkelig skiller seg ut fra resten, som han angrer bittert på – Vista. I et intervju med ZDnet omtaler han hele Longhorn/Vista-lanseringen som et eneste stort rot.

– Det er nok det jeg angrer mest på. Og, som du vet, det blir ringvirkninger når du låser et stort team til å gjøre noe som viser seg å ikke være verdifullt. 

Operativsystemet alle vil gjemme

Da Windows Vista ble lansert fikk det slakt av omtrent alle anmeldere. Operativsystemet hadde høye systemkrav, og selv de med en rimelig ny PC måtte oppgradere for å få tilgang til flere av operativsystemets funksjoner. I tillegg ble du spurt gang på gang om du var helt sikker på at du ville installere programmet du forsøkte å installere, på grunn av den forhatte «User Account Control».

Kombinert med en en rekke småfeil som fikk Vista til å henge seg støtt og stadig, blir Vista ofte omtalt som den verste Windows-lanseringen Microsoft noen gang har hatt.  

Etterfølgeren Windows 7 var en langt større suksess, men det er likevel ikke det Ballmer er stoltest av sin tid i Microsoft. Det han skal ha satt mest pris på var påvirkningen han har hatt på folks liv. Han peker blant annet på at han spilte en viktig rolle i "starten på smarte PC-er" gjennom 80- og 90-tallet.

Microsoft må snart finne ny sjef: 
Steve Ballmer går av »

(Kilde: Techspot)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen