(Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

Ballmer hamret løs på konkurrentene

Om Android: – Vilt og ukontrollert! Om Apple: – Dyrt og strengt!

Microsofts toppsjef Steve Ballmer er overhodet ikke redd for å si det slik han føler det, tilsynelatende uten filter. I et intervju med LinkedIn-gründer Reid Hoffman gikk Ballmer til verbalangrep mot sine tøffeste konkurrenter på mobilfronten, nemlig Apple og Googles Android. Ifølge TechCrunch virket imidlertid Microsoft-sjefen usikker på enkelte spørsmål, og svarte gjentatte ganger med å rope slikt som "Woooooooooow!" og "Oooomph!" for å dekke over.

Nokia Lumia 820.
Nokia Lumia 820.

Det skal sies at Ballmer først innrømmer at både Google/Android-produsentene og Apple hadde gjort en god jobb, men deretter kommer han med noen mindre flatterende karakteristikker av sine argeste konkurrenter.

Om Android-økosystemet sa han følgende:

– Androids økosystem virker litt vilt, i alle fall fra et app-kompatibilitetsperspektiv. Kanskje på en måte som ikke er til forbrukernes beste. Det er ukontrollert, sa Ballmer, som også antydet at Android var mer utsatt for såkalt "malware" (potensielt skadelig programvare).

Om Apple sa den frittalende Microsoft-sjefen dette:

– Apples økosystem ser derimot veldig strengt kontrollert ut, og – forresten – Apple er ganske dyrt! Vi glemmer at vi lever i et land der nesten alle mobiltelefoner er subsidiert. Jeg var i Russland forrige uke, der folk må betale 1000 dollar for en iPhone, og da kommer du ikke til å selge like mange iPhone-er.

Ballmer presenterte Microsofts mobilstrategi som en gylden middelvei. Deres Windows Phone-økosystem måtte ikke bli for kontrollert, eller for åpent, og de måtte heller ikke overprise produktene sine. Han sa også at Microsoft var flinke til å jobbe tett med utviklere, "i motsetning til Apple og Google".

Hør utdrag fra intervjuet her (dårlig kvalitet):

Les også: Test av Nokia Lumia 920 med Windows Phone 8

(Kilder: TechCrunch)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen