Bakvei til Windows Marketplace

Tre Windows Phone 7-telefoner kommer til Norge om kort tid. Under lanseringen ble det imidlertid gjort klart at ingen av Microsoft-tjenestene blir tilgjengelig for norske brukere fra første stund.

Les mer i sniktitten av Windows Phone 7-telefonene »

Løsningen er selvsagt å utgi deg for ikke å være en norsk bruker.

Nå har mobilityminded.com laget en guide for hvordan du får tilgang til Windows Marketplace om du bor i noen av de landene som i utgangspunktet ikke får tilgang til denne tjenesten med det første.

Guiden går ut ifra at du har Windows 7 på PC-en din. Du må da endre din lokasjon fra Norge til United States. Dette er for at du skal få tilgang til Marketplace fra PC-en din.

Deretter må du lage en Windows Live ID med en adresse i USA eller et annet land der Marketplace er tilgjengelig. Zip-area.com nevnes som et godt sted å lete etter din nye fiktive adresse.

Til slutt installerer du Zune-programvaren og logger på med din nye Windows Live-konto som en vanlig borger av Amerikas forente stater.

Hvorfor?

Windows Marketplace er Microsofts svar på Apples App Store og Android Market, altså en portal for kjøp og nedlasting av programvare.

Det skal ikke være mulig å installere programmer på en telefon med Windows Phone 7 uten å gå via Marketplace. Brukere i Norge vil i første omgang i utgangspunktet ikke få tilgang til å installere egne programmer.

Microsoft forsikret oss imidlertid under lanseringen om at de jobber hardt for å få på plass tjenestene i det norske markedet.

(Kilde: mobilityminded.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen