Baksmell for Netcom?

Tidligere i sommer ble det klart at svenske TeliaSonera, som også eier Netcom, har inngått en avtale om å kjøpe opp Idar Vollviks hjertebarn Chess.

Kommentatorer innen bransjen advarer mot at det norske mobilmarkedet ville bli dominert av et duopol, og Post- og Teletilsynet varslet at de vil se nærmere på avtalen før den kan godkjennes.

Post- og Teletilsynet er i disse dager i ferd med å foreta en grundig gjennomgang av samtlige deler ved det norske telemarkedet. Ett av de foreløpige resultatene ble at tilsynet for noen uker siden fremmet krav om at både Netcom og Telenor senker sine termineringspriser, altså den prisen netteierne tar for å videreføre samtaler fra andre operatører.

Telenor blir fra november nødt til å senke sin termineringspris med 5 øre, fra 73 til 68 øre per minutt. Netcom blir på sin side tvunget til å senke prisen med 10 øre, og kan ikke kreve en minuttpris på mer enn 91 øre.

Kravene fra Post- og Teletilsynet ble beregnet ut i fra operatørenes markedsandel, noe som ikke falt i god jord hos Telenor, som ikke får lov til å kreve en like høy termineringspris som sin konkurrent.

Hvis Post- og Teletilsynet godkjenner kjøpet av Chess, vil Netcoms markedsandel kunne stige fra 27 til 35 prosent, siden man søker å trekke Chess-kundene fra Telenors til Netcoms nett.

På en pressekonferanse med Post- og Teletilsynet i går, kom det frem at Netcom kan komme til å få svi hvis kjøpsavtalen mellom TeliaSonera og Chess går i boks. Tilsynets direktør, Willy Jensen uttalte at de vil se på termineringsprisene en gang til hvis Chess-kjøpet blir godkjent. Dette vil uten tvil medføre krav til Netcom om å senke termineringsprisen ytterligere.

(Kilde: Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen