Bakkenett-TV med PVR til jul?

Endelig får norske bakkenett-kunder flere valgmuligheter. Denne uken kunne Teknofil fortelle at Panasonics første plasma-TV med innebygd bakkenettmottaker var godkjent for bakkenettet. Nylig ble det også kjent at Kaon Media vil lansere bakkenettmottaker og -TV-er. - Nå har Norges televisjon godkjent bakkenettmottakeren Humax CXHD-3000T , forteller forteller Terje Kvernstad (bildet) hos Nor Elektronikk AS til Teknofil. Senere i år vil han lansere både bakkenett-PVR og bakkenett-TV med PVR.

Velutstyrt, og på nynorsk
Den anerkjente, koreanske firmaet Humax har lenge levert satellittmottakere til norske parabolkunder. Bakkenettmottakeren Humax CXHD-3000T er sjenerøs med tilkoblingsmulighetene: Doble Scart-kontakter, samt komponentvideo og HDMI. Den har norske menyer, bruksanvisning på skjermen (også på nynorsk) og hele 7 dagers programguide (EPG) som viser innholdet av én kanal om gangen. Enkeltkanaler kan blokkeres med foreldrekontroll. Boksen gir lett tilgang til de digitale radiokanalene. Den innebygde tekst-TV-generatoren avverger tekst-TV-problemer ved HDMI-tilkobling. Mottakeren mangler imidlertid MHP-teknologi for digital tekst-TV fra NRK.


Humax CXHD-3000T har display som viser kanalnavnet, og flust opp med kontakter på baksiden.


Innebygd timer
Til forskjell fra konkurrentene har Humax CXHD-3000T innebygd timer som automatisk kan slå på mottakeren til et bestemt klokkeslett, for eksempel når Dagsrevyen starter. Displayet i fronten viser hele kanalnavnet, og ikke bare nummeret. Det er en fordel når mottakeren brukes som digitalradio. Fjernkontrollen er dessverre ikke programmerbar slik at den både kan styre mottakeren og TV-apparatet.

I motsetning til Grundigs og Sagems 12 volts mottakere, bruker Humax-boksen 220 volt. Og mens de andre bruker strøm når de hviler i stand by-modus, har Humax strømbryter som slår mottakeren helt av.

Bakkenett-PVR ved årsskiftet
- Vi regner med å få inn de første Humax-mottakerne i neste uke, og da går de rett ut til landets radio- og TV-forhandlere. Listeprisen er 1.490 kroner, forteller Terje Kvernstad hos importøren Nor Elektronikk.

- Godkjenningsprosessen hos Norges televisjon har tatt noen måneder, men det har stort sett gått greit, sier Kvernstad. - Før årsskiftet regner vi også med å tilby en bakkenett-PVR fra Humax.

Bakkenett-TV med innebygd PVR
Nor Elektronikk vil også levere HD-klare 32- og 40-tommers LCD-skjermer fra Humax. TV-ene har innebygd bakkenettmottaker og PVR for MPEG-2 som ikke fungerer i Norge. Senere i år blir de oppgradert til MPEG-4. Selv om godkjenningsrutinene er omfattende kan vi kanskje håpe på at bakkenett-TV med innebygd PVR blir tilgjengelig til jul?

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen