Bakkenett-PVR forsinket igjen

Før bakkenettet åpnet i september i fjor, sa RiksTV at de første PVR-ene ville komme i november 2007, eller i hvert fall før jul. Det skjedde ikke.
Endelig, i begynnelsen av juli i år, ble Grundig DTR 8860 VOD godkjent av RiksTV.

- Den kommer i butikkene den andre uken i august, sa salgssjef Pål Haugen hos Grundig Nordic da vi spurte ham i juli.

Skuffet over RiksTV
Nå er vi kommet til tredje uke i august uten at noen butikker har fått Grundig DTR 8860 VOD i hyllene. - Går det an å skuffe sine brukere mer enn RiksTV og Grundig gjør i øyeblikket, skriver en av Teknofils lesere. - Jeg hadde satt meg på venteliste hos nærmeste RiksTV-forhandler. Nå forteller de at de ikke aner når PVR-en kommer, sier han. Bakkenettabonnenter som hadde planlagt å bruke PVR-en til opptak under Beijing-OL må fortsatt nøye seg med direktesendingene på TV.

Kommer ved månedsskiftet
- PVR-en blir produsert i Bangkok. Vi har hatt produksjonsproblemer. Dessverre kommer den ikke før ved månedsskriftet august / september, forteller salgssjef Pål Haugen hos Grundig til Teknofil.

- Kan du garantere det?
- Det er et vanskelig spørsmål. Men månedsskiftet er et realistisk tidspunkt så langt vi er herre over situasjonen, sier Haugen.

500 GB harddiskopptaker
Grundigs første bakkenettopptaker er en grom maskin med dobbel HD-mottaker, 500 GB harddisk, programmerbar fjernkontroll og forbedret elektronisk programguide. Listeprisen er circa 4.500 kroner, men de som kjøper den samtidig med at de tegner Rikspakke-abonnement slipper unna med 3.000 kroner.

Sagem kommer samtidig
- Jeg regner med at våre PVR-er vil komme i salg omtrent samtidig med Grundig Communications, sier Tom-Ragnar Aulesjord hos Sagem. - Boksen er så og si godkjent, men litt forsinket på grunn av ferieavvikling hos Teracom i Sverige som tester utstyr for RiksTV og Norges televisjon, sier han. - Fordi vi har en fabrikk i Europa, kan vi raskt starte produksjonen, og ha salgsklare PVR-er cirka 2 uker etter godkjenning. Jeg håper at den vil være klar i begynnelsen av september.

Sagem vil lansere en modell med 250 GB og en annen med 500 GB harddisk. Prisen vil sannsynligvis ligge på samme nivå som Grundig-PVR-en, og det vil sannsynligvis være liten prisforskjell på de to modellene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen