Bagatelliserer Iphone 4-salgstall

Som du nettopp leste har Apple solgt tre millioner eksemplarer av Iphone 4 i løpet av de 23 første dagene telefonen har vært i salg. Dette er igrunn ikke så imponerende om vi sammenlikner med salgstall fra andre aktører i mobilbransjen, skal vi tro bloggeren John Batelle.

Han tillater seg å sammenlikne salgstallene fra Apple med salgstallene for Android-mobiler. Iphone 4-salget tilsvarer 130 000 telefoner per dag de første nevnte dagene. Men om man sammenlikner med antallet nyaktiverte Android-telefoner per dag over en like lang periode, kommer man til 160 000 enheter.

– Det tilsvarer nesten to enheter i sekundet, skriver Batelle.

– Iphone vil gå ned, Android opp

Han poengerer også at antallet Android-enheter som blir aktivert hver dag bare vil stige fremover, vil salget av Iphone 4 sannsynligvis roe seg. For å underbygge denne teorien nevner han at Apple solgte 1,7 millioner telefoner de første tre dagene, for så å selge "kun" 1,3 millioner på de neste 30 dagene.

Om Batelles sammenlikning er rettferdig, kan diskuteres. Mens Apple i dette tilfellet kun selger én telefon, er det lassevis av telefoner fra mange ulike mobilprodusenter som kjører Android.

Hva synes du? Er sammenlikningen rettferdig? Diskutér i forumtråden under saken!

(Kilde: Phandroid)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen