Bærbart på Cebit

Intel kommer med en oppdatering til Centrino-plattformen i løpet av våren, og flere av produsentene viste modeller som baserer seg på denne nye plattformen. De var dog svært forsiktige med informasjon. Det eneste vi ble tipset om var 800FSB og 965-brikkesett.


Clevo er en av de større produsentene til såkalte barebooks. De har også hatt flere modeller tilgjengelig her til lands via butikker som Netshop. D900C bygger på et gammelt kabinett, men har likevel noen nyvinninger. Her finner vi det nye Intel 965P-brikkesettet, som tilsier den nye Santa Rosa-plattformen. Dette innebærer også en raskere systembuss, men Core 2 Duo-prosessoren er den samme utenom busshastigheten.

Av andre nyheter på denne maskinen finner vi det noe vage "Entusiast DX10 VGA" på MXM-IV i SLI. Noe som mest sannsynlig er Geforce GO 8800 i en eller annen variant. Den siste tingen med denne maskinen er mulighet for RAID 5. Maskinen har faktisk plass til hele tre interne harddisker. Vekten står det ingenting om, men den er neppe under 4 kg.

Clevo hadde i tillegg utstilt en 20-tommers maskin med AMDs Turion X2 og Geforce Go 7950 GTX, samt diverse mindre utgaver med de kommende Intel Core 2 Duo-prosessorene.


Compal, en av de andre store OEM-produsentene viste sine nye modeller. Bildet viser en maskin med en 15,4" skjerm og Intel Core 2 Duo med 800FSB. Grafikken her er også ganske kryptisk, men ikke like ille som hos Clevo. Her er det Nvidia Geforce NB8P med 512 MB ram som er valgt. I tillegg er det innebygget TV-tuner. Vekten er på forholdsvis lave 2,8 kg.

De har også en 14-tommers modell klar, med en noe lavere vekt, og mindre minne til skjermkortet. I tillegg har de enklere utgaver med kun den integrerte grafikken Intel-brikkesettet gir.


Samsung prøver seg igjen på en UMPC, eller Origami som ble lansert på Cebit i fjor. Den nye modellen er noe lettere og veier rundt 700 gram. I tillegg har den fått et minitastatur i de øvre hjørnene slik at det skal være noe enklere å skrive effektivt på den nye modellen.


Samtidig lanserte Samsung deres hybridharddisk med 256 MB minne i tillegg til de normale harddiskplatene. I følge Samsung skal denne disken være dobbelt så holdbar som vanlige harddisker, samtidig som den bruker mindre strøm og er mer stillegående på grunn av at den kan spinne ned platene om man ikke bruker maskinen så aktivt.


Asus gjør seg bemerket med nye og egenartede maskiner. Den siste nye er Lamborghini VX2, som det forøvrig kommer en test av i løpet av et par uker. Denne modellen har en 15,4 tommers skjerm, Core 2 Duo-prosessor og Geforce 7700 grafikk.


I tillegg viste de modeller som vi tidligere har sett, som U1F og G1. På den andre siden av standen til Asus fant vi Asmobile, som vil si OEM-biten. Der hadde de en modell med blant annet E-SATA-utgang, som vi ikke har sett på noen andre maskiner tidligere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen