Bærbart på Cebit

Vi får begynne med AMD, her ser vi en av de første maskinene med AMD Turion X2, eller bedre kjent som Taylor. Dette medfører også en overgang til en ny Socket (S1) og DDR2-minne. Denne modellen fra FIC benytter seg av et brikkesett fra ATI (RS485M) med integrert grafikk.

VIA er også lite merket på bærbarfronten, men utstilte en bunke maskiner med C7M-prosessoren. Men vi skjønner ikke hvorfor Alienware Area51 gjør sammen med alle VIA-maskinene.

Compal, en av de største produsentene av bærbare hadde også noen maskiner å vise frem. Her på berget kjenner vi Compal best med CL-56. De nye modellene er en 15,4-tommer med Intel Core Duo-prosessor og GeForce Go 7600-grafikk. I tillegg har Compal kommet med en fingeravtrykkleser på de kraftigste modellene. Den mindre modellen HGL30 har en 14-tommer bredformatskjerm, men likevel det samme skjermkortet som storebroren. I tillegg til disse modellene finnes det en utgave med Intel-grafikk med det samme kabinettet.

PaceBlade, en lite kjent produsent i Norge, er et underselskap av Tulip. Denne maskinen har noe så spesielt som en tabletskjerm som er både aktiv (med penn), og passiv om man ønsker å trykke direkte på skjermen. Kanskje det neste store for tablet-maskiner?

Tulip er også produsent av den noe spesielle EGO-maskinen, som har en stor mengde forskjellige deksler og et bærehåndtak i maskinen.

MSI viser som vanlig frem solcelledrevne bærbare-maskiner. Maskinen på bildet er en S270 med AMD Turion-prosessor.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen