Bærbart fra Asus

Hardware/Hannover: Asus er blant de som kjemper om å ha den største standen på Cebit og selv om de nok ikke har den største er den ikke spesielt liten. Vi tok en runde med Anders Haby.

Vi begynner med noe riktig sært, nemlig NX90. Denne er designet av David Lewis, som kanskje er mer kjent som sjefsdesigner hos Bang & Olufsen. Så om du allerede har stuen full av slike varer så er NX90 midt i blinken.

Rent maskinvaremssig snakker vi om en 18,4-tommers LED-baklyst skjerm med full HD-oppløsning, Intel HM55-brikkesett, Intel Core i5 eller i7-prosessor, Nvidia Geforce GT335M-skjermkort med 1 GB GDDR3-minne. Vi trekker pusten og fortsetter; Opptil 12 GB med DRR3-1066-minne, mulighet for to harddisker, Blu-ray og en vekt på 4,8 kg.

Maskinen skiller seg blant annet ut med høyttalere som er festet på siden av skjermen, dette betyr et vesentlig større volum for elementene samtidig som man kan vinkle dem rett mot lytteren. Ting blir ikke akkurat kompakte på denne måten, men det er heller ikke meningen, denne maskinen er ment å stå for seg selv. Hele området der man skal hvile håndleddene er utført i blankpolert aluminium, noe som lett skaper fingermerker. Hvis du lurer på hvor berøringsplaten er så er det faktisk to stykker av dem, en på hver side av tastaturet.

Lekker bambusplanke

U33JC er en annen bærbar som Anders gjerne trekker frem. Her snakker vi Intel Core i3 eller i5, opptil 4 GB med DDR3-1066, Geforce 310M og en 13,3-tommers LED-baklyst skjerm med 1366x768 piksler. Denne er ganske så tynn og utmerker seg med flere detaljer i bambus, noe som både ser stilig ut samtidig som man kan ha litt bedre samvittighet når det gjelder miljøet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen