Bærbart for selvbyggere

Asus C90
Asus C90

C90 kommer med selve kabinettet og hovedkortet montert, slik vi kjenner det fra f.eks. mini-PC-er fra Shuttle. Så er det opp til kunden selv å ikke bare velge ut hvilke andre komponenter maskinen skal ha - men også installere komponentene i maskinen.

Ved å fjerne fire skruer og et deksel får man tilgang til all innmaten i maskinen. Det er langt enklere enn på de aller fleste andre bærbare PC-er.

Maskinen støtter standard LGA775-prosessorer, f.eks. Core 2 Duo, og skal til og med støtte toppmodellen Core 2 Extreme X6800. Hovedkortet er basert på 945G-brikkesettet og støtter DDR2-800-minne i SO-DIMM-format - inntil 3 GB (to slotter).

På grafikkfronten kan brikkesettets integrerte grafikkløsning brukes, men langt mer spennende er det at maskinen støtter standard MXM-moduler for skjermkort. Dermed kan man f.eks. putte inn et GeForce 8600M e.l. Asus vil selv sørge for å tilby slike MXM-moduler.

Når det gjelder skjermen vil man få flere valgmuligheter, men toppmodellen blir en 15,4" med 1680x1050. Ellers veier maskinen veier inn på rundt 3,1 kilo.

Blant eksterne tilkoplinger finner vi eSATA, HDMI og S-video. Maskinen kan leveres med enten standard DVD-brenner eller HD-DVD- eller Blu-ray-drev.

Prisen ventes å starte på rundt $1500 for barebone-systemet. Det vil trolig bety priser her til lands fra rundt 12 000 kroner. Tilgjengeligheten er foreløpig ukjent.

Se de fulle spesifkasjonene hos Asus. For flere bilder av maskinen, se denne artikkelen hos PC Perscpective.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen