Bærbare videospillere

Creative Vision

Med Vision har Creative tatt det beste fra mp3-spillerne sine og overført det elegant til videospillernes verden. Vision har svært gode og enkle menyer, og gode navigasjonstaster. Spilleren takler mange ulike filformater og bruker standard-kabler og -programmer til filoverføring. I tillegg har skjermen til Vision suverent best oppløsning, selv om billedkvaliteten ellers ikke er helt på topp. Vision er også den eneste spilleren i testen som har radio, men den eneste der du ikke kan kjøpe ekstrautstyr som gjør videoopptak mulig.

Les hele testen av Creative vision

Thomson Scenium X3030

Nykommeren Thomson stiller sterkt med X3030. Med et klikkehjul som er som snytt ut av en iPod, kan selv ikke det dårlige menysystemet de har laget ødelegge brukervennligheten helt. Skjermen er lyssterk og har sterke farger, selv om den blekner i forhold til Vision sin høy oppløsning. X3030 takler de fleste filformat, og har god lydkvalitet som mp3-spiller.

Les hele testen av Thomson X3030

Archos 404
Archos kommer sist ut i denne sammenligningstesten. Menysystemet er avansert og har mange fordeler, men lider under dårlige navigasjonstaster. Spilleren er minst i testen, uten at skjermen er særlig mye mindre, eller billedkvaliteten dårligere. Det hjelper dessverre lite når spilleren måtte melde pass på det ene filformatet etter det andre under testingen vår. Når du laster noe inn på en slik spiller, har du lyst til å se film, ikke gå til Archos sine nettsider og kjøpe ekstra programvare, slik du får beskjed om. Archos benytter heller ikke standard USB-kabel for overføring, og har ikke kortleser.

Les hele testen av Archos 404

Slik testet vi
I denne testen har vi spesielt sett på tre kriterier. Det ene er selvsagt brukervennlighet. Dette gjelder både bruk av selve spilleren, samt hvordan det er å legge inn filer, koble til tv, og så videre.

De to andre punktene er video-/audio-kvalitet, samt hvor flink spilleren er til å takle ulike filformater. Den jevne bruker har stort sett ikke oversikt over alle verdens formater og kodeker, og vil bare at spilleren skal spille av det som legges inn. Hver spiller fikk lagt innpå en større mp3-samling, samt et utvalg nye og gamle videofiler av all verdens formater.

I tillegg til disse punktene kommer selvsagt ting som batteritid, ekstrautstyr, størrelse og pris.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen