Bærbare med Prescott kommer i januar

Det ser ut som Sager 8790 vil støtte både dagens Pentium 4 modeller og den kommende Pentium 4 prosessoren basert på Prescott kjernen. Prescott har 1024KB L2 cache i motsetning til Northwood som har 512KB L2 cache. Brikkesettet som sitter i maskinen vil være et Intel 865PE paret med ett ICH5 brikke. Maskinen støtter doble DDR400 minnekanaler. Det ser ut som om maskinen støtter helt ordinære minnemoduler (DIMM) og ikke SO-DIMM slik vi finner i majoriteten av bærbare PCer i dag.

MOBILITY Radeon 9700

Sager har valgt å klinke til skikkelig med sin 8970 modell og kommer til å tilby denne maskinen med den kommende M11 grafikkbrikken fra ATI. M11 er bare kodenavnet på produktet som kommer til å bli hetende MOBILITY Radeon 9700. Oppfølgeren til MOBILITY Radeon 9600. Sistnevnte har så vidt rukket å komme på banen her i Norge, selv om bærbare med denne brikken har vært på markedet andre steder i verden siden sensommeren i år. Det kan være kjekt å ha en kraftig grafikkbrikke når maskinen leveres med en skjerm på hele 17”. Dog oppløsningen ”bare” på 1440x900.

Ellers kan vi nevne at maskinen har en minnekortleser med støtte for syv forskjellige minnekortstandarder. Maskinen leveres også med integrert RAID kontroller med mulighet for å kjøre RAID-0 eller RAID-1.

Vi synes at maskinen likner spesifikasjonsmessig mye på Zeptos Z-note 3300 Wide modell som vi har inne til test. Sager 8970 vil veie rundt 4kg. Prisen på maskinen er ukjent. Du kan finne flere detaljer om maskinen her. Spesifikasjonene til Sager 8790 viser helt klart at det er hold i artikkelen vi skrev angående Prescott i bærbare. Du kan forøvrig lese artikkelen her.

Når man ser slike spesifikasjoner kan man spørre seg om det eksisterer noen forskjell mellom bærbare og stasjonære PCer. Hva mener du?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen