Test

Bærbare DVD-spillere

Bærbare DVD-spillere kan brukes til mye forskjellig: Til å roe ungene i baksetet i bilen, som underholdning på lange bussturer, som erstatning for stasjonær spiller dersom du har lite plass, og som en bærbar videospiller til presentasjoner og lignende.

Markedet for bærbare DVD-spillere er fortsatt søkende, og det vil nok ta litt tid før vi ser de store skillene blant spillerne. Våre tre testmodeller er til dels svært forskjellige, og hvilken spiller som er rett for deg, avhenger av hva du skal bruke den til.

Les de fulle testene:
- Nextbase SDV185
- Nextbase SD97
- Philips PET 825

Tre bærbare DVD-spillere
Tre spillere fra hver sin kant av markedet

Design og ergonomi
At spillerne består av én enkelt boks, med skjerm og alt av knapper samlet på ene siden, er klart å foretrekke. De to Nextbase-spillerne vi har testet er bygd slik. På Nextbase SDV185 skyver du platen inn fra siden, en løsning som både er mindre skadeutsatt og mer praktisk enn å måtte åpne en luke for å få inn DVD-platen.

Få eller ingen spillere i dag klarer å vise de lengste spillefilmene på én batteriladning, og en enkel måte å skaffe ekstra batterikraft på, er å foretrekke. I vår test har kun Nextbase SDV97 muligheten for å bruke vanlige batterier. På denne spilleren er batteriene i tillegg integrert i selv boksen, mens de andre har store, klumpete batterier som må hektes på utenpå. Dette veier i stor grad opp for at den har betydelig dårligere batteritid.


Phillips PET825: Slank spiller, stort batteri

Også her spiller bruksområde inn; skal du primært ha spilleren i bilen eller som erstatning for en stasjonær spiller i stua, blir batteritid irrelevant.

Lyd- og bildekvalitet
Høyttalerlyden på samtlige spillere er begredelig. Bruker du derimot øreplugger, er lydkvaliteten på de tre fullt ut god nok, men blir hos Phillips og SDV185 forstyrret av lyder fra motoren som spinner platen.

Bildet er ganske kornete hos alle tre. Phillips har de mest naturlige fargene, men litt dårlig svartbalanse. NextBase-spillerne har begge to litt krassere bilder med høyere kontrast. PET825 og SDV185 har merkbart større skjerm enn SDV97 (8,5 tommeri motsetning til 7 tommer). Det er alltid kjekt med stor skjerm, men primært vil dette være et argument for de som skal ha den bak i bilen. Holder du den i hånden er den så tett på at det ikke er så farlig.

Vår favoritt; prisen avgjør
Til sist kommer prisen, og den blir det avgjørende punktet. SDV97 er rundt en tusenlapp billigere enn de to andre, i enkelte butikker noe mer. Selv om den åpenbart er av dårligere kvalitet og design, har dårligere batteritid og mindre skjerm, så har ikke de to andre noe som fullt ut rettferdiggjør denne store prisforskjellen.


Testvinner NextBase SDV97: Litt stygg, litt mye plastikk, men billig og anvendelig

At du slipper en ekstern batteriklump, og har muligheten for å fylle på med vanlige batterier (eller ha noen ekstra oppladbare i bakhånd), gjør den mer anvendelig enn de to andre. Lyd- og bildekvalitet er stort sett på linje, og på noen måter bedre (SDV97 har ikke en så støyende motor som de andre)

Om du derimot har mye penger til å kjøpe spiller for, eller vet at du stort sett skal bruke spilleren til baksetekino, er SDV185 et mer naturlig valg.

Vi takker Komplett og Philips for utlån av testprodukter.

NextBase SDV-185S

NextBase SDV-97

NextBase SDV-185S   Les mer »

NextBase SDV-97   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen