Bærbare danker ut stasjonære!

Bærbare datamaskiner selger som varmt hvetebrød, og med en sunn vekst i forbrukerelektronikk-industrien generelt har PC-leverandørene levert de sterkeste salgstallene for bærbare datamaskiner noen sinne. Dette er tall som trosser finanskrisens dommedagsprofetier, og som de nye populære nett-PC-ene skal ha mye av æren for.

I følge et amerikansk analyseselskap som heter IDC, står bærbare maskiner per i dag for over 55 % av salget i dataindustrien. Store produsenter som Sony, Acer og Lenovo selger mer enn 85 % flere bærbare enn stasjonære maskiner. Altså nesten dobbelt så mange!

Den populære nett-PC-en Asus Eee
Den populære nett-PC-en Asus Eee

Mye av grunnen for denne markante markedsandelsøkningen er at bærbare datamaskiner i stadig større grad har blitt mer mobile, kraftige og lette å bruke. Mens den allmenne befolkning i lang tid har favorisert bærbare datamaskiner, og over 70 % av PC-salg til privatpersoner er bærbare, er det bedriftene som nå begynner å få øynene opp for forbedringene på den mobile plattformen.

Med julegave-rushet rett rundt hjørnet, blir 2008 ganske sikkert et rekordår for forbrukerelektronikk, mens den vaklende økonomien verden over kan være en utslagsgivende kraft. Folks generelle holdning er at PC-er er et helt nødvendig redskap i husholdningen, og derfor nok ikke blir det første de velger bort for å spare penger.

Tallene brukt i denne artikkelen gjelder for USA, og detaljer om undersøkelsen samt IDC kan leses mer om i de oppgitte kildene. Tallene for Norge viser at rundt 80 % av PC-salget er bærbare datamaskiner.

(Kilde: Business Wire, Daily Tech)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen