Bærbar WiFi-musikk

Hvis du er lei av å knote med kabler og datamaskin hver gang du skal skifte ut spillelisten i MP3-spilleren din, bør du ta en nærmere titt på MusicGremlins nye musikkløsning.

Det amerikanske selskapet har nemlig lansert en musikkspiller med WiFi-støtte, sammen med en tjeneste som lar deg laste inn sanger uten å gå via en PC. Alt som kreves er et trådløst nettverk med internettilkobling.

Spilleren, som har fått navnet Gremlin MG-1000, har et forhåndslagret register som inneholder navn på 2 millioner låter. Disse låtene får du tilgang til via tjenesten MusicGremlin Direct, som er en internettbasert musikkbutikk.

2 millioner låter for 90 kroner
Prisen for å laste ned en enkeltsang er på $1, som tilsvarer omtrent 6 kroner. Ettersom dette fort blir dyrt er det nok gunstigere å abonnere på tjenesten. Dette koster rundt 90 kroner per måned, og du kan laste ned så mange sanger du måtte ønske.

For å laste ned en låt velger du den enkelt og greit i arkivet. Deretter blir du koblet opp mot MusicGremlin Direct, og sangen lastes ned til spilleren. Det kreves imidlertid at du er innenfor et usikret trådløst nettverk.

Hvis du skulle møte på andre som abonnerer på tjenesten, kan du koble deg opp mot deres spilleliste og hente musikk direkte over til din egen harddisk, så lenge den andre parten har godkjent det.

Støtter ikke Mac
Du kan også overføre musikkfilene på tradisjonell måte, altså via en datamaskin. Spilleren støtter dessverre bare maskiner som kjører Windows.

MG-1000 har en lagringskapasitet på 8 GB, noe som holder til omtrent 2000 sanger av gjennomsnittlig størrelse. Batteriet skal i følge produsenten holde omtrent 10 timer.

Hvis du har lyst på spilleren kan du blant annet bestille den fra produsentens hjemmesider. Prisen er på $299, som tilsvarer rundt 1800 norske kroner.

(Kilder: Engadget, MusicGremlin)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen