Illustrasjonsbilde: Geforce Go 7950 GTX

Bærbar-trøbbel for Nvidia

I en pressemelding denne uken rapporterer Nvidia om problemer med grafikkbrikker brukt i eldre bærbare datamaskiner. Det er snakk om et "betydelig antall" maskiner, hvor problemet har oppstått under kjøring av applikasjoner som krever høy ytelse.

Nvidia har ikke lyktes med å spore opp den eksakte kilden til problemet, men mener det er relatert til to ting; Brikkenes emballasje og visse datamaskiners svake kjøleløsning.

Ny driver

Nvidia vil i nær fremtid tilby nye drivere som løsning på problemet. Driverne vil sette i gang datamaskinenes vifter raskere for å unngå de høyeste temperaturene. Driverne vil ifølge Nvidia-talsmann, Derek Perez, tilsendes datamaskinenes produsenter.

Det koster

Kostnadene forbundet med feilen er anslått til å ligge mellom 150-200 millioner dollar, hvilket tilsvarer rundt 750 millioner til 1 milliard norske kroner. Det vil antageligvis rettes krav mot underleverandørene for å dekke noe av tapet.

Nøyaktig hvilke produkter problemet gjelder har ikke blitt offentliggjort, bare at det gjelder grafikkbrikker og media/kommunikasjonsprosessorer.

Mørke utsikter og røde tall

Som om ikke dette var nok har Nvidia senket inntektsprognosene for årets 2. kvartal til mellom 875 og 950 millioner dollar. Nvidias aksjekurs har fra samme tid i fjor fra 45 doller per aksje til dagens 12,5 dollar per aksje, en nedgang på 71 %.

Bare den siste måneden har aksjekursen falt med 47,87 % og ligger nå på årets hittil laveste aksjekurs.

Se også vår sak "Geforce GTX 280 blir billigere".

(Kilde: Nytimes.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen