Test Bærbar Mac vs. PC

MacBook Air møter Satellite Z830

To ultrabooker treffes i duell.

Vår omdiskuterte og nokså lange "Mac vs. PC"-uke nærmer seg slutten, og helt på tampen har vi den virkelig potensielle brannfakkelen: Duellen mellom Apples MacBook Air og Toshibas Ultrabook-modell Satellite Z830.

Vi innledet temauken med å se på to stasjonære datamaskiner – en iMac mot en "alt-i-ett" med berøringsskjerm fra Asus. Vi benyttet også da anledningen til å redegjøre ganske grundig rundt likheter og forskjeller, følelser mot behov og valgets kval. I tillegg har vi sett på femten myter om Mac.

Bærbare er kanskje noe enklere å måle og sammenligne enn stasjonære datamaskiner, så i denne testen skal vi i større grad sette maskinvaren i de to datamaskinene opp mot hverandre. Vi ønsker heller ikke å gjenta oss selv så alt for mye, så vil du vite mer om forskjellene i programvare kan du gå til siden om OS X kontra Windows.

MacBook Air vs. Satellite Z830

I 2006 gikk Apple over til å bruke x86 Intel-prosessorer i sine datamaskiner, og fra det punktet har det egentlig ikke vært noen nevneverdige forskjeller på innmaten i en "Mac" og en "PC". Som nevnt tidligere i denne temauka er forskjellen i hovedsak å finne i operativsystemet.

En Apple-maskin kan derfor fint settes opp mot en av de mange konkurrentene, og da dette skal være en duell mellom bærbare datamaskiner har vi plukket ut to tynne og lette modeller. I Apple-hjørnet har vi en 13-tommers MacBook Air, mens motstanderen er en like stor Satellite Z830 fra Toshiba.

Merk at selv om temaet er "Mac vs. PC", husk at Toshibaen på ingen måte representerer hele "PC-leiren". Skulle den vært det måtte vi først ha testet alle tilgjengelige ultrabooks mot hverandre og plukket ut den beste. Satellite Z830 kan derfor ikke representere noen andre enn seg selv.

Takk til Apple og Toshiba som har sendt datamaskinene til test.

Apple Macbook air 13.3 i5 1.7GHz 256GB

Toshiba Satellite Z830 i5-2467M 4GB

Apple Macbook air 13.3 i5 1.7GHz 256GB   Les mer »

Toshiba Satellite Z830 i5-2467M 4GB   Les mer »

Kommentarer (101)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen