LG og HTC har nettopp lansert nye toppmodeller.
LG og HTC har nettopp lansert nye toppmodeller. (Bilde: Finn Jarle KValheim/Kurt Lekanger, Tek.no/montasje)

Både HTC 10 og LG G5 får svakere lillebrødre med identisk design

Hils på «HTC 10 Lifestyle» og «LG G5 SE».

For litt siden kunne vi melde om noen litt merkelige rykter om at LG skulle lansere en ny versjon av LG G5, under navnet «LG G5 SE». Men om den skulle være kraftigere eller svakere stred de lærde om.

Nå kan GSMArena melde om at G5 SE er lansert og at den – som mange trodde – er svakere utstyrt enn toppmodellen G5.

Ellers er de to mobilene kliss like på utsiden, så da er det kanskje ikke så rart at dekselet som ble lekket i går faktisk passer til begge to.

Men det er ikke bare LG som lager dårligere spesifiserte, men ellers identiske, versjoner av toppmodellen sin. Også HTC slenger seg med på lasset, og lanserte nettopp en billigere versjon av blodferske HTC 10 ifølge PhoneArena. Og navnet – HTC 10 Lifestyle.

LG G5 er LGs første mobil i metall, og har utskiftbare moduler.
LG G5 er LGs første mobil i metall, og har utskiftbare moduler. Foto: LG

To produsenter med samme idé

Det er faktisk sjelden produsenter lager kliss like, men billigere, versjoner av toppmodellene sine. Vanligvis er slike telefoner gjerne etterfulgt av «Mini», som varsler om svakere ytelse og mindre størrelse.

For HTC 10 Lifestyle og LG G5 SE sin del er ikke dette et like stort problem. Her har HTC og LG kjørt nøyaktig samme plan, og nedgradert kun to ting på mobilene: prosessor og arbeidsminne (RAM). De har til og med gjort det likt.

HTC 10 er bygget utelukkende i aluminium, og skal være betydelig bedre enn sin forgjenger på det aller, aller meste.
HTC 10 er bygget utelukkende i aluminium, og skal være betydelig bedre enn sin forgjenger på det aller, aller meste. Foto: HTC

Mens de opprinnelige toppmodellene har den markedsledende Snapdragon 820-brikken på innsiden kombinert med 4 GB minne, må de billigere versjonene klare seg med følgende konfigurasjon:

  • Prosessor: Snapdragon 625
  • Minne (RAM): 3 GB

Med den nedgraderte prosessoren følger også noe dårligere 4G-støtte – ned fra Cat.9 (450 Mbps ned, 50 Mbps opp) til Cat.6 (300 Mbps ned, 50 Mbps opp).

I tillegg blir HTC 10 Lifestyle kun å få med 32 GB intern lagring, mens den originale modellen kan fås med både 32 og 64 GB. Om begge lagringsversjonene blir tilgjengelige i Norge vites ikke.

Beregnet på markeder i utviklingsland

Noe vi i hvert fall vet er at hverken HTC 10 Lifestyle eller LG G5 SE er på vei til våre breddegrader – begge to er myntet på markeder der pris er fullstendig avgjørende. HTC har ikke oppgitt så mange konkrete markeder for sin modell enda, mens LG har en mer klar plan for hvem som får SE-versjonen istedenfor toppmodellen:

  • LG G5 kommer med flere utskiftbare moduler, og det gjør også G5 SE.
    LG G5 kommer med flere utskiftbare moduler, og det gjør også G5 SE. Foto: LG
    LG G5 SE: Latin-amerika, Kina, Russland og Øst-Europa
  • HTC 10 Lifestyle: India (flere kommer)

Nevnte salgsstrategi er nok også selve hovedgrunnen til at LG og HTC velger å kjøre et slikt løp. Resten av spesifikasjonene er jo de samme som på de originale modellene, så brukeropplevelsen burde ikke være så veldig mye dårligere. Dermed får en langt større kjøpergruppe tilgang til det som ellers ville vært rådyr luksus.

Pris på HTC 10 Lifestyle og LG G5 SE vites foreløpig ikke, men siden begge toppmodellutgavene plasserer seg godt over 7 000 kroner må vi regne med et ikke ubetydelig avslag for at formålet skal oppnås. 

Visuelt ser alle de omtalte mobilene som nevnt helt like ut, så hvis du er interessert i flere bilder kan du jo ta en titt her og her.

Synes du både HTC 10 og LG G5 er for dyre?
Hva med en stilig metallmobil til under 3 000 kroner? »

(Kilde: GSMArena, GSMArena 1, PhoneArena, HTC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen