Test

Back to the Future Episode 4 (PC)

Telltales Back to the Future-sesong begynner å nærme seg slutten. Sesongen begynte rimelig sterkt, men episodene som fulgte har vært av en svakere karakter. Den fjerde og nest siste episoden i sesongen heter Double Visions, og fortsetter i samme spor som de tidligere episodene.

Anti-Amor

Som du kanskje husker er Marty strandet i en versjon av 1986 som han absolutt ikke er komfortabel med. Doc Brown har blitt en slags diktatorskikkelse i småbyen Hill Valley, som er preget av overvåkning og forbud. Men doktoren får fikset tidsmaskinen, og dermed bærer det tilbake til fortiden. Målet for turen: Å hindre den unge versjonen av Doc i å falle for den manipulerende Edna Strickland.

Doc må reddes!
Doc må reddes!

Litt mer variert

Back to the Future Episode 4: Double Visions er litt mer variert enn den forrige episoden, og mye av handlingen foregår i nye omgivelser. Ellers har episoden stort sett de samme styrkene og svakhetene som resten av sesongen. Den tilbyr noen rimelig underholdende timer, uten å verken irritere eller imponere i særlig stor grad. Humoren treffer sjeldent blink, men stemningen er god og situasjonene er fantasifulle. Det samme gjelder gåtene du må løse. De er kanskje ikke spesielt utfordrende, men de er artige og tydeligvis designet med glimt i øyet.

Tilbake til fortiden.
Tilbake til fortiden.

Kvalitetsnedgang

Kvaliteten på den første (og sannsynligvis eneste) sesongen med eventyrspill basert på Back to the Future har variert litt, men har aldri vært helt på nivå med Telltales beste spill så langt. Den store fantasirikdommen i selve innholdet tyder på at de har fått svært frie tøyler av lisenseier Universal, så jeg mistenker at grunnen til kvalitetsnedgangen må være et visst tidspress. Telltale har jo fryktelig mange prosjekter på gang for tiden, og kanskje har de bitt over litt for mye. Nylig utsatte de den første episoden av sin Jurassic Park-sesong, og jeg håper det betyr at utviklerne får tid nok til å heve kvaliteten et hakk eller to.

Glemt om et par uker

Men det er heldigvis ikke slik at Double Visions (eller noen av de øvrige episodene i serien så langt) er direkte dårlig. Som sagt: Du får noen hyggelige timer fulle av artige gåter, morsomme situasjoner og rare bifigurer. Om et par uker har du sannsynligvis glemt hele greia, men hvis du trenger litt lett underholdning leverer Double Visions akkurat det du er på jakt etter.

Back to the Future-sesongen er i salg gjennom Telltale-butikken.

Dom PC: 6/10 NOKSÅ GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Back to the Future Episode 4 på Gamer.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen