"Back to the Future" blir musikal
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Back to the Future/montasje)

"Back to the Future" blir musikal

Vil reise i tid på teaterscenen.

Det er nok mange som husker det ikoniske øyeblikket i "Back to the Future" der hovedperson Marty McFly får den gale professorens modifiserte DeLorean DMC-12 opp i 141 km/t og dermed suser tilbake i tid. Nå blir det imidlertid mulig å oppleve dette magiske øyeblikket på teaterscenen, nærmere bestemt som en musikal.

Skal settes opp på West End

Hjemmesiden til filmtrilogien opplyser at musikalen skal stå ferdig i 2015, og settes opp samme år. Bak manuset står blant annet regissøren for den originale filmen, Robert Zemeckis, samt manusforfatter Bob Gale, som også jobbet på den originale filmen. Ifølge ham skal musikalen inneholde en del låter derfra, men også implementere nye numre.

Hvor tett man vil følge historien fra filmene er et åpent spørsmål. Det er nemlig ikke vanskelig å ramse opp en del scener fra filmen som vanskelig ville latt seg gjøre som teater. Regissør Jamie Lloyd har da også uttalt at "...heller enn å prøve å gjenskape en så ikonisk film på scenen, så har vi satt sammen et brilliant, skapende team som skal skape et unikt teatralsk språk som kan ta publikum med på en reise gjennom tiden på en levende, overraskende måte (...)".

Beholder en del ikoniske scener

Den modifiserte utgaven av DeLorean DMC-12 som ble brukt i filmen.
Den modifiserte utgaven av DeLorean DMC-12 som ble brukt i filmen.Foto: Back to the Future/Youtube

Men vi kan nok regne med at en del av de mest ikoniske scenene blir værende i filmen allikevel. Om teamet greier å få en DeLorean DMC-12 opp i forrykende 141 km/t på en trang West End-scene (og om de får bilen inn dit i første omgang), er imidlertid tvilsomt. Derimot blir det nok et gjensyn med både en smågal professor, rullebrett, tidsreising og ikke minst lyn og rådhusklokker.

Musikalen settes opp i anledning 30-årsjubileet for filmen, og vil kanskje utvides til en Broadwayproduksjon om produksjonen i West End i London går for fulle hus. Når, og om, en eventuell norsk produksjon vil komme, er det ingen som kan vite.

Noen filmer blir musikaler, andre blir hyllet på annet vis. 
Denne fotografen har gjenskapt dette ikoniske filmbildet »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen