Både ATI og NVIDIA "best" i 3DMark05

Mange har ventet på resultatene fra den siste versjonen av testprogrammet 3DMark - som nå har kommet i versjon 05. Siden programmet bruker helt nye testrutiner, er det resultatene herfra som gir de siste grafikkortene mest å jobbe på - og det er det eneste som målet ytelsen i for eksempel Pixel Shader 3.0.

Problemet er at både ATI og NVIDIA nå har sendt ut pressemeldinger som praktisk talt sier at begge to hører hjemme på seierspallen.

ATI sier at "entusiaster får de beste 3DMark05-resultatene med ATIs grafikkort," mens NVIDIA sier at "GeForce 6-serien oppnår toppresultatet." Og det verste er at begge to har rett - på hver sin måte.

ATIs oppgitte resultater er tatt fra en test av Radeon X800 XT-kortet deres foretatt av Driverheaven.net som gir kortet 5800 3DMark05-poeng. Dette er utvilsomt det beste resultatet for enkeltkort, men i følge ATIs pressemelding har en finsk overklokker også klart å drive ytelsen opp til utrolige 8250 poeng - selv om dette ikke lar seg bekrefte i skrivende stund.

NVIDIA har på sin side de beste ikke-overklokkede resultatene, men med to GeForce 6800 Ultra-kort på PCI Express som er koblet sammen med SLI-teknologien deres. Det innebærer at begge kortene har jobbet sammen, og gitt selskapet en poengsum på 7229 i 3DMark05 - godt over ATIs toppkort.

Dermed er første runden av 3DMark05-løpet kjørt, og mange vil kanskje mene at det ble uavgjort. De som bare tenker å kjøpe seg ett grafikkort denne høsten vil kanskje være uenige.

De som vil kan teste grafikkortene sine selv - ved å laste ned 3DMark05, enten fra Futuremarks hjemmeside eller Hardware.nos egen bittorrent-tracker.

(Kilder: ATI, NVIDIA)

Kommentarer (74)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen