– Skru på CAPS LOCK og  «troll» !
Teknofil
(Bilde: YouTube)

– Skru på CAPS LOCK og «troll»!

Talk show-vert fikk FCCs nettside til å knele.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Onde rykter vil ha det til at amerikanere flest får TV-nyhetene sine fra morsomme «Talk shows», fremfor seriøse nyhetssendinger. Om det faktisk stemmer aner vi ikke. På det litt vanskelige og tekniske temaet nettnøytralitet, kan det uansett virke som at en komiker kanskje klarer å formidle saken på en bedre måte.

Ifølge The Next Web tok nemlig Talk show-vert og komiker John Oliver tak i nettnøytralitetsdebatten i programmet sitt mandag kveld, og forklarte veldig enkelt hva dette gikk ut på sin egen måte.

Han avsluttet med å henvende seg til alle «trollene» på Internett, og sa at dette var dagen de hadde trent til, med alle sine meningsløse innspill og kommentarer på for eksempel YouTube: Myndighetsorganet FCC, som nå vurderer å endre loven for nettnøytralitet, har nemlig åpnet for kommentarer fra publikum i saken.

FCC meldte samme kveld på Twitter at nettsidene deres var nede. Om det utelukkende skyldes Olivers oppfordring eller andre årsaker i tillegg er vanskelig å si, men nå har de i alle fall fått inn nesten 50 000 henvendelser. Normalt får de under 100 slike innspill når de åpner for at publikum skal få sin mening.

 

Her ser du innslaget til Oliver, som vi synes både var informativt og morsomt:

Kan få ringvirkninger

Nettnøytralitet handler altså om å sikre at alle innholdsleverandører slipper til på Internett på like vilkår.

Utfallet av nettnøytralitetssaken i USA kan sette presedens for hva som vil skje i Norge på dette området også. Allerede har vi fått erfare at Telenor har inngått en avtale med Netflix, tilsvarende det de har med den amerikanske Internettilbyderen Comcast, om å legge til rette for raskere og mer stabil leveranse av tjenesten.

Her hevdet imidlertid Telenor at de teknisk sett ikke bryter nettnøytralitetsprinsippet, ettersom det er Netflix som plasserer sine egne servere i Telenors nett – ikke at de leier kapasitet på Telenors servere:

Netflix og Telenor inngår hemmelig avtale »

(Kilde: The Next Web, Twitter, FCC)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen