Avviser problemer med Prescott

Det spekuleres stadig i hvorvidt Prescott-prosessoren skalerer dårlig med tanke på MHz, har stort effekttap, høy varmeutvikling og generelt sett ser ut til å bli et "problembarn". Det faktum at Intel planlegger å gå over til stort sett samme modellnummerbetegnelse som det AMD bruker på Opteron, gjør situasjonen ikke mindre interessant.

Intel snakket svært nedsettende om Athlon XP sitt modellnummersystem da det ble lansert for et par år siden. Nå er situasjonen en annen. For kort tid siden ble det klart at også Intel innfører modellnummer fra og med mai måned. Grunnen er selvsagt at antallet MHz ikke er eneste faktoren som gir ytelsestallet.

Uansett hvordan man vrir og vender på det, må det være et stort tilbakeslag for Intel å måtte gå i AMD sine fotspor på to områder der man tidligere har rettet sterkt kritkk. Vi tenker selvsagt her både på x86-64 og modellnummer.

Intel sine prosessorer jobber stort sett på samme klokkefrekvens i dag, som de gjorde for ett år siden. For mindre tekniske orienterte brukere kan det dermed se ut som om ytelsen ikke har endret seg og dette er nok også en av grunnene til at man nå endelig ser fordelen med modellnummer. Utfordringen er å gjøre systemet forståelig. Ifølge, Mer om Intel modellnummer, vil Pentium M falle under 7XX-serien, Celeron under 3XX-serien og Pentium 4 som 5XX. Burde ikke Pentium 4 ha det høyeste modellnummeret for at systemet skal bli logisk?

Det har blitt ryktet at Intel har problemer med å skalere Prescott til 3,6 GHz og at en lansering kanskje ikke ville være aktuell for tredje eller fjerde kvartal i år. En talsmann for Intel skal ha benektet noe sannhet i disse ryktene ovenfor The Inquirer. Nettstedet skriver at de originale planene for prosessoren fortsatt gjelder.

Hvorvidt Intel virkelig kommer til å nå 4 GHz i løpet av året, forblir et usikkerhetsmoment. Med innføringen av modellnummer er det kanskje andre aspekter man blir nødt til å fokusere på? Med høyere klokkefrekvens økes også varmeutviklingen, og spørsmålet er om dagens Prescott-arkitektur virkelig kan skaleres for dette.

 

(Kilder: PC Watch, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen