Det kan være en utfordring å få eldre spill til å oppføre seg på nye datamaskiner. Vi forsøker likevel.

Får du feilmelding fra godspillet?

Vi har rådene som lar moderne PC-er drive gamle spillklassikere som om ingen tid var gått.

Mange dataspilleres første møte med interaktive opplevelser var på 1990- og 2000-tallet. Da gikk vi man av huse for å sikre oss Voodoo-kort så vi kunne spille 3D-spill, og vi fikk for første gang bli kjent med spennende karakterer og ta del i uforglemmelige historier som satte oss i hovedrollen. Vi har alle et favorittspill eller ti, og ofte er det en grei antakelse at de fleste gode spillminnene stammer fra barndommen eller ungdomsårene.

Problemer på rekke og rad

Dette begynner nå å bli en stund siden, og når en senere ønsker å sette seg ned foran den toppspekkede spillriggen anno 2014 for å gjenoppleve disse minnene, ender det dessverre alt for ofte i fortvilelse og hjelpeløshet.

Spillet installerer ikke, starter ikke, eller lever rett og slett ikke opp til forventningene over hodet. Grunnene til dette kan være mange og sammensatte. Selv om dette ikke er noen komplett orakelguide har vi likefullt samlet våre beste stalltips slik at du kanskje atter en gang får spille favorittene dine igjen – selv om de var laget for Windows 98 eller du ikke har fått de til å fungere de siste 10 årene.

Tips #1 – Nedgrader prosessoren

Max Payne var mørkt og dystert da det kom i 2001. I dag er det en kult-favoritt, men om du skal spille det i dag må du emulere at du har en enkeltkjernet prosessor, noe du kan få hjelp til av  RunFirst.
Max Payne var mørkt og dystert da det kom i 2001. I dag er det en kult-favoritt, men om du skal spille det i dag må du emulere at du har en enkeltkjernet prosessor, noe du kan få hjelp til av RunFirst.

I dag får du nesten ikke kjøpt en datamaskin med mindre enn fire prosessorkjerner, langt mindre med kun én. For mange ville likefullt sistnevnte prosessor vært et svært så interessant funn. De var kanskje primitive og enkle, men de klarte i det minste å kjøre både Max Payne og andre tidløse kult-klassikere uten å få komplett hetta. Ved flere tilfeller gir dagens prosessorer rett og slett bare opp når de støter på spill som er skrevet for sine enkjernede forfedre. Denne oppførselen går det heldigvis an å rette opp på få minutter.  

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (6)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen