Avventer DDR2 grunnet forsinkelser

Mange ble nok overrasket når det ble oppdaget så alvorlige feil i i915-brikkesettet at det måtte tilbakekalles. Det var heldigvis bare noen tusen hovedkort som hadde blitt levert til sluttkunde (på verdensbasis), men det gikk allikevel noen uker før ting var på plass igjen. Flere av hovedkortene som bruker "Grantsdale" støtter DDR2-minne.

Ifølge kilder hos Digitimes har ordrene på DDR2-minnebrikker sunket etter at "Grantsdale"-brikkesettet ble tilbakekalt. Det kan virke som om markedet avventer noe til man er "helt sikker" på at det ikke igjen vil oppstå problemer. Digitimes skriver også at DRAM-produsentene foretrekker å teste DDR2-brikkene innenfor egne fire vegger istedet for å sette dette bort til tredjeparts selskaper.

Buggen som ble oppdaget i i915 var definitivt ikke gode nyheter for smertefri migrering fra AGP, DDR1 og sokkel 478 til PCI Express, DDR2 og sokkel T. Man regner nå med at DDR2 bare vil stå for 15 prosent av produksjonen dette året - dette ifølge DRAMeXchange.

De fleste store hovedkortleverandørene har annonsert kort basert på i915. Noen er øyeblikkelig tilgjengelig, mens andre kommer til Norge i løpet av august. Større salg av i915/DDR2 vil nok være mer aktuelt utover høsten ettersom skolen starter igjen og folk ønsker å oppgradere datamaskinene eller kjøpe nye. Gjennombruddet for DDR2 vil nok uansett ikke komme før til neste år når innkjøringsperioden er over.

Tilgjengelighet av grafikkort med PCI Express-grensesnitt er også noe som må spille inn dersom de nye hovedkortene skal få gjennomslag.

(Kilder: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen