Avtale mellom Telenor og Viasat klar

Analogsignalenes tid er talte, og per i dag har vi mange muligheter for å sikre oss en episode av favorittserien, eller se avgjørende scoringer av laget du følger. Både via en takantenne, parabol eller kabel får de fleste av oss inn TV-signaler, men også IPTV kan gi deg mange store sportsøyeblikk.

Telenor vil trolig åpne sin IPTV-satsning i løpet av våren, og når denne tjenesten er klar vil du ha mulighet til å se Viasats kanaler. Selskapene har inngått en avtale slik at du vil blant annet kunne se Viasats betalpakker når Telenors IPTV-tilbud for bredbåndskunder rulles i gang.

- Avtalen med Telenor betyr at vi nå har en IPTV-avtale med alle de største norske bredbåndsoperatørene. Vår målsetning er å tilby seerne TV-underholdning hvor som helst, når som helst og på flest mulige distribusjonsplattformer. Telenor er den største bredbåndsoperatøren i Skandinavia, og en slik avtale understreker den økte interessen for våre kanaler, kanalpakker og VOD-tjenester, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat.

Flere pakker
Avtalen vil gi mulighet for å se flere av Viasats betal-TV-pakker. Blant pakkene du kan velge i mellom finner vi ”Underholdning”, som inkluderer interessepakkene Film, Sport, Barn & Ungdom, Dokumentarer & Nyheter. En annen pakke som blir tilgjengelig er ”Familie”, som inkluderer interessepakkene Barn & Ungdom og Dokumentar & Nyheter.

I tillegg vil Viasats fri-TV-kanaler TV3 og Viasat bli inkludert i Telenors basispakke. Underholdningsportalen ViasatOnDemand vil også bli distribuert til Telenors bredbåndskunder. ViasatOnDemand vil tilby tilgang til play-tjenester med program, serier og filmer fra fri- og betal-TV-kanalene, samt mulighet for kjøpe film eller direktestream enkeltvis eller via abonnement. Hvilket betyr at du kan sikre deg de VM-kampene i fotball som går på Viasat Fotball, dersom du er en fotballfanatiker.

Hva er IPTV?
Internett er en del av hverdagen for de fleste av oss, og den samme oppkoblingen som du benytter på for eksempel laptopen din kan også gi deg IPTV. Betegnelsen står for Internet Protocol Television. I dag er det flere selskapet som benytter denne teknologien, deriblant Altibox og Homebase. Vil du lese mer om selve teknologien kan du klikke deg inn her.

Når Telenors IPTV-satsning for bredbåndskunder, som er antatt å starte i løpet av våren, vil du antagelig trenge en dekoder. Den vil på mange måter tilsvare noe av det samme som du bruker i dag på kabel, parabol eller bakkenett. Eneste forskjellen er at denne dekoderen vil gi deg bilder vet at du kobler en internettkabel, i stedet en antenneledning fra for eksempel parabolen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen