Avtale for ubegrenset bruk av Linux


Linux også på interne arbeidsstasjoner

Hewlett-Packard har tusenvis av interne Linux-installasjoner og har inngått en avtale med Novell og Red Hat om ubegrenset bruk av deres Linux-distribusjoner.

Dette ser ut til å være en gullkantet avtale for alle parter ettersom HP sparer lisenspenger, mens Red Hat og Novell høster enorm markedsføringseffekt og greie summer.

Linux benyttes internt i HP både på servere og desktop-maskiner - fra kontorstøtte og DNS til e-post og IM. Poenget med denne avtalen er blant annet å få et forutsigbart kostnadsbilde når man nå skal bygge videre og rulle ut flere installasjoner.

Ifølge en talsmann for HP skal det være helt fritt for de ansatte hvilket operativsystem man ønsker å benytte på egne arbeidsstasjoner - Linux eller Windows. For at de ansatte skal få høyere kompetanse på Linux er det naturligvis viktig at systemet benyttes på daglig basis - noe som også vil bli en ringvirkning av dette.

Grunnen til at man har valgt Novell og Red Hat istedet for andre leverandører som Mandriva, Ubuntu, m.fl., er i forhold til hardware-sertifiseringer samt økosystem rundt oppdateringer, support og kommersiell støtte.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen