– Adobe Lightroom kommer til iPad
(Bilde: Shutterstock)

– Adobe Lightroom kommer til iPad

Jobber med ny versjon av bildebehandlingsprogrammet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Adobe er i ferd med å lansere en mobilutgave av selskapets populære fotoredigeringspakke Lightroom. Nettstedet 9to5mac.com fant en henvisning til et slikt produkt på Adobes nettbutikk i forrige uke. Da nettstedets journalister tok kontakt med Adobe for å høre mer om dette produktet, ble henvisningen til dette ulanserte produktet brått borte.

Skybasert

Journalistene rakk imidlertid å ta en skjermdump fra Adobes nettbutikk, og den skjermdumpen avslører litt: Produktet skal leveres som en skytjeneste fra Adobe, og prislappen i USA var på 99 dollar per år.

Skjermbilde fra glippen i Adobes nettbutikk.
Skjermbilde fra glippen i Adobes nettbutikk.Foto: Skjermbilde 9to5mac.com

Det var ingen skjermbilder fra den nye programvaren å finne på nettbutikken, men ved å chatte med en Adobe-representant på nettbutikken, ble det bekreftet at programvaren er lagd for iPad.

Ut over det, kunne representanten også fortelle at «når det kom til funksjonalitet, ville denne utgaven i det store og hele minne om PC-versjonen».

Adobe viste fram en tidlig prototype av denne programvaren i fjor, men det er rimelig å anta at programmet har fått en total ansiktsløfting for å passe bedre med utseendet til iOS 7.

Det demonstrerte programmet håndterte da en stor bildefil i råformat på en iPad2. I tillegg til prisen for appen i Apples App Store, er det altså en årlig avgift til Adobe Creative Cloud for å synkronisere bilder mellom Lightroom på iPad, PC og Mac. Dette skal koste 99 dollar i året.

Siden programvaren nå hadde et kort opphold på Adobes nettbutikk, er det rimelig å anta at dette produktet blir lansert i nær fremtid.

Renner harddisken din over av bilder?
Her har du 10 gratisprogrammer som holder orden »

(Kilde: 9to5mac.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen